Csonttörés

Tisztelt Dr. Úr! Karácsnykor eltörtem a kezemet. Rtg. leletem: A bal V.metacarpuson subcapitalisan szabálytalan vonalu törés van.Dorsalisan egy 8x2mm-es, palmarisan 4x0, 5 mm-es csontdarabka kitörött. A törés lehet pathológiás, de a kitört csontdarabok miatt nehezen ítélhető meg, e területen lehet egy csontcysta. Kaptam gipszrögzítést. Azt szeretném kérdezni, hogy a gipsszel rendesen összefog-e forrni, a letört csontdarabok is összeforrnak? mennyi a gyógyulási idő? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csonttörés témában

Szövődmény mentes esetben 4-6 hét alatt szépen meggyógyul gipszkötésben a törése, ha a gipsz jól lett felhelyezve, és a végtagját pihenteti, kíméli! A letört darabok nagy valószínűséggel visszaforrnak, kis százalékban fel szoktak szívódni.

Kérdés: 2010. december 30., 13:44; Megválaszolva: 2011. január 04., 11:12
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés