• R1040

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 19-én 17, 30 kor egyik bevásárló központban az áruszállító kocsit toló fiú elől kitértem, oldalra álltam a kanyar után, a fiú teljesen megdobta a kocsit, nem tudott beordulni előttem és neki jött teljes erővel az én bevásárló kocsimnak, óriási ütést mérve a hasamra és májamra. Sajnos nem hívtunk mentőt, a Dél-pesti Kórház félelmétől....valahogy fájdalomcsillapító bevétele után (Nurofen) haza vitt a féjem, és reggel 07 kor már az SZTK-ba voltam, a sebész azt mondta ha jobban fáj, menjek vissza. Előtte röntgent és hasi ultrahangot készítetett, ott van ez a szám, amit fent írtam. Nem fáj jobban, de nem akar javulni sem: pihenek és vizesboorogatásra szünik, mert nagyon forró egyébbként. de meddig? Ha többet fent vagyok és járkálok, akkor joban fáj az egész hasam. Az ultrahang kimutatta volna ha hasfal-repedés vagy lép probléma lett volna? Mit tegyek még? Előre is köszönöm válaszát

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi sérülés témában

        Tisztelt Kérdező! Az R1040 a hasi fájdalom BNO kódja. A lép sérülést az ultrahang látja. A hasfali zúzódás akár 3-4 hét alatt gyógyul meg teljesen. Javaslatom a helyi gyulladáscsökkentő krém, pihenés. A fizikai terhelés még sokáig tud panaszt okozni. Amennyiben nem javul az állapota menjen vissza a baleseti sebészetre egy ellenőrzésre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 23., 14:59; Megválaszolva: 2010. november 29., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés