vérömleny műtéti eltávolítása

Tisztelt Doktor Úr/Asszony!

2 hete nagyot estem a bal tomporomra, ráadásul esés közben még a hokedli sarkába is beütöttem. Azonnal tenyérnyi haematoma keletkezett, valamint totálisan bekeményedett az egész tomporom. Mentővel az SBO-ra szállítottak, megröntgeneztek, törés nem történt. Hazaengedtek, hogy jegeljem, pihenjek. Meg is tettem, azonban még mindig kőkemény a tomporom. Azt hallottam, esetleg ilyen esetben feltárják a problémás helyet, hogy a vérömlenyt el tudják távolítani. Kérdésem, hogy ez igaz-e, valamint hogyan történik, mi a folyamata az ilyen eljárásnak?

Tisztelettel várom válaszát: Fabiola

Dr. Kovács István válasza hematoma témában

Valóban le szokták bocsájtani a haematomát bizonyos méret illetve nagy fertőzésveszély esetén. Első körben Én a Lioton gél használatát javasolnám a borogatás mellett. Ha további 2 hétig nincs jelenős javulás, akkor keressen fel egy traumatológiai szakrendelést.

Kérdés: 2010. február 25., 07:55 ;Megválaszolva: 2010. február 25., 07:55
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Állatharapás
Tisztelt Dr. Szabó Zsuzsanna! Munkám során járunk ki terepre. Egyik alkalommal, most április 5.-én, egy illegális területfeltöltésnél jártunk...
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás