Hematóma terhesség alatt

Doktor úr! MA voltam a 2.terhességi ultrahangomon (6 hetes, 3 napos terhes vagyok) . 9 Napja volt az első. Problémát nem állapítottak meg. Aznap délután bővebb rózsaszín folyást tapasztaltam, megultrahangoztak, de azt mondták, valòszínűleg a reggeli hüvelyi uh miatt volt a panasz. Az enyhe menzesz szerű vérzés (barnába fordulva) 5 napig tartott. Ma kontrollra kellett visszamennem, és a petezsák méretének több, mint felét kitevő hematómát találtak. Duphastont írtak fel, és hogy pihenjek. Komolyabb panaszom, görcseim nincsenek. Engem leginkább az zavar, hogy csak 6 hét múlvára "kell" visszamenjek uh-ra. Szívem szerint 1, 5-2 hét múlva visszamennék kontrollra. Kérem írjon pár szakmai tanácsot! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza hematoma témában

Tisztelt Kérdező!

A terhesség megmaradásának érdekében én is szigorú fekvést ajánlok.

Előbb ultrahangra nem szükséges menni, mert olyan rövid idő alatt nem várható a hematoma felszívódása.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. március 06., 19:51; Megválaszolva: 2015. március 11., 05:07
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása