Hematóma terhesség alatt

Doktor úr! MA voltam a 2.terhességi ultrahangomon (6 hetes, 3 napos terhes vagyok). 9 Napja volt az első. Problémát nem állapítottak meg. Aznap délután bővebb rózsaszín folyást tapasztaltam, megultrahangoztak, de azt mondták, valòszínűleg a reggeli hüvelyi uh miatt volt a panasz. Az enyhe menzesz szerű vérzés (barnába fordulva) 5 napig tartott. Ma kontrollra kellett visszamennem, és a petezsák méretének több, mint felét kitevő hematómát találtak. Duphastont írtak fel, és hogy pihenjek. Komolyabb panaszom, görcseim nincsenek. Engem leginkább az zavar, hogy csak 6 hét múlvára "kell" visszamenjek uh-ra. Szívem szerint 1, 5-2 hét múlva visszamennék kontrollra. Kérem írjon pár szakmai tanácsot! Köszönöm!

Dr. Törő Bálint válasza hematoma témában

Tisztelt Kérdező! A terhesség megmaradásának érdekében én is szigorú fekvést ajánlok. Előbb ultrahangra nem szükséges menni, mert olyan rövid idő alatt nem várható a hematoma felszívódása. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2015. március 11.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Vérömleny a jobb boka belső oldalán
Tisztelt Doktornő! 2,5 hónapja beütöttem a bokámat kerék csere közben és azóta is van ott egy vérömleny. Nem látom, hogy nagyobbodna vagy sötétedne, csak úgy...
Kék folt a lábszáron
Nekimentem az ágy sarkának, de nagyon nem vérzett, de fájt sokáig- ez 5 hónapja történt a kék folt az alsó lábszáramon azóta sem múlt el - még mindig kék. 1...
Lila foltok
Üdvözlöm Tisztelt Doktor (nő)! Néhány hónapja már, hogy a karomon lila foktok jelennek meg, mintha véraláfutás lenne, mintha valaki nagyon megszorongatta...
Vérömleny műtéti eltávolítása
Tisztelt Doktor Úr/Asszony! 2 hete nagyot estem a bal tomporomra, ráadásul esés közben még a hokedli sarkába is beütöttem. Azonnal tenyérnyi haematoma...
Duzzadás
Tisztelt Doctor Ur/No Korulbelul 3 hete elestem, es megutottem a terdem. Keletkezett 1 seb, de az mar beghyogyult, de viszont a duzzanat, ami vele jart az...
Hematológiai v. csak bőrprobléma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete a combom hátulsó felén kékes színű folt jelent meg, kicsit elmosódott, kéttujjnyi kb. Csodálkoztam, mi ez, mert nem...