• Üvegszilánk által okozott haematoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy hete összetört a kezemben a zuhanyzó kabinomnak az üvegajtaja, és az alkaromon alakult ki egy seb, ami eléggé vérzett, majd elállt pár percen belül. Elmentem kórházba, csináltak röntgent, majd a kialakult haematomat kezelték, (nem volt a kezemben idegentest) kaptam két napig draint bele, majd azt kiszedték. Egy pár napig nem violt különösebb panaszom, majd bicikliznem kellett egyik nap pár órát (biciklis futárként), és azóta egyre jobban elkezdett fájni az alkarom, odáig fajult, hogy már nem is bírom kinyújtani. Nem tudom, hogy a biciklizéssel kapcsolatban áll-e, hiszen nagyon odafigyeltem, hogy ne erőltessem meg. Éjszaka a legrosszabb, akkor a nagyon erős, 10/7-es fájdalomra szoktam felkelni pár óránként. Azóta polcolom, kenem Liotonnal, és néha jegelem, de nem nagyon tapasztalok javulást. Átmentem egy ismerős kézsebészhez, aki otthon ránézett, kötést cserélt, és azt mondta nincs vele semmi gond. (Bár ő volt az, aki egyszer nem vette észre a törést a röntgenfelvételen.) Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen mértékű fájdalom természetes része-e a gyógyulási folyamatnak, vagy kellene aggódnom miatta, hogy valami nem úgy gyógyul, ahogy kellene, vagy esetleg más is sérült.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a alkar sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az, hogy néhány napig vannak erősebb fájdalmak, az természetes, de ennyi idővel a sérülés után nem kellene ilyen erős panaszainak lenni. Mindenképpen vissza kellene menni a baleseti sebészetre és ultrahangos vizsgálattal megnézni, nem maradt-e mégis idegentest az alkarjában. Ez ugyanis tud ilyen panaszokat okozni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2018. október 07., 18:23; Megválaszolva: 2018. október 17., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: