Gisz alatt mi történik a sebbel

Tisztelt Doktornő! Két napja könyök törés miatt begipszelték a kezem válltól csuklóig. Sajnos vérző sérülésem is lett a balesetkor, nem nyilt törés volt, csak eséskor szakadt fel a tenyerem, meg a könyököm. Ezt is ellátták, de csak 10 nap múlva kell visszamennem kontrollra. Az a kérdésem, hogy addig ezek a sebek lefedve a gipsz alatt lehetnek e, illetve talán nem takarja a gipsz, de nem mondták hogy én cseréljek rajta kötést. Nem fog elfertőződni vagy bepállani 10 nap alatt. (tetanuszt kapta ugyan, de akkor is. Kötés csere nem kell addig? ) köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a gipszrögzítés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. vannak olyan jellegű sebek, amik egyszeri ellátás után 8-10 napig is lehetnek gipszel takarva anélkül, hogy elfertőződnének. olyan sebek is vannak, amit 1-2 naponta kötözni kell. Ha van valamilyen panasza, nagyon erős viszketés, láz, váladékozás, akkor azonnal menjen vissza kezelőorvosához. Egyébként elegendő lehet az előírt kontrollon való megjelenés. Ők látták a sebet, ha ezt az időpontot adták meg, akkor így ítélték meg a kötéscsere szükségességét.

Kérdés: 2018. szeptember 03., 13:57; Megválaszolva: 2018. szeptember 03., 22:07
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés