• Nyilalás fejtetőn

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Problémám 2 hónapja kezdődött, mikor visszamentem dolgozni 2 hónap betegállományt követően. Lóról leesést követően eltörtem a háti 7-es és 10-es csigolyámat. Tehát 2 hónapja a fejtetőmön érzek nyilalló fájdalmat, eleinte csak naponta néhányszor, majd 2 hete 0-24 érzem, éjszaka is. Nem lüktető, nem görcsös fejfájás (sajnos ismerek többfélét). Egy teljesen jól behatárolható ponton, ami kb 2-4cm terület nyilall, hol tompán, hol élesen, de már állandóan. Az egész fejem is megfájdul már nap végére egyébként, de azzal nem is foglalkoznék ennyire, engem ez a nyilallás zavar de már rettenetesen. Szeretném megkérdezni, hogy ez lehet-e például nyaki csigolya probléma miatt? Vagy az más jellegű fejfájás lenne? Volt koponya Mr-em. Negatív lett. Köszönöm válaszát előre is! Üdvözlettel: Anna

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerinc sérülés utáni fejfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha az MR lelet negatív lett, akkor nagy valószínűséggel nem szerkezeti elváltozás áll a háttérben, hanem funkcionális. Valamilyen anyagcsere betegség, ingerület vezetési betegség is okozhat ilyet. Ezeket laborvizsgálattal, elektroencefalografiával (EEG), illetve SPECT vizsgálattal lehet diagnosztizálni. Mindenképpen keressen fel egy fejfájás szakrendelést, vagy ideggyógyászati szakrendelést a további kivizsgálások céljából.


        Kérdés: 2016. december 29., 19:22; Megválaszolva: 2016. december 31., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: