• Boka probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor úr! Körülbelül 2 hónappal ezelött elestem és nem tudtam az egyik lábamra állni. A baleseti központban zúzódás állapítottak meg, azt mondták polcoljam pihentessem. Mivel nem gondoltam hogy komoly a sérülés egy hét pihentetés után sántítva elmentem dolgozni. Kb 2-3 hét után a vádlim és a bokám bedagadt. Ezután mélyvénás trombózist állapítottak meg amivel egy hétig kórházban voltam. Miután kiengedtek átirányítottak a balesetibe mert továbbra sem tudtam a trombózisos lábamra állni. Azzal küldtek át, hogy a térdhajlatban lévő cisztát lecsapolják, azt állapították meg hogy amiatt nem tudok ráállni a rossz lábamra. Mikor elmentem megröngenezték a lábam törést repedést nem állapítottak meg, azt mondták hogy a járjak gyógytornára. Elmenni sajnos nem tudok mert nincs olyan állapotban a lábam hogy közlekedni tudjak vele. Amikor ki kell mozdulnom akkor (orvosi vizsgálatok miatt) sántítok és a lábfejem es a bokám dagad. Most a duzzanat áthúzódott a talpamra. Már több mint két hónapja történt a baleset és még mindig nem javult. A reggeli WC-zéstől már előre félek, mert annyira fáj hogyha rálépek. A térdem is duzzadt gondolom a ciszta miatt. Neten utána keresve szalagsérülésre gondoltam de az magyarázza az ujabb tünetet ami duzzanat talpamra húzódása. Maga szerint milyen problémák jöhetnek szóba? Lehetséges hogy a térdhajlatban lévő ciszta lehúzódott a bokámra?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés utáni fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Egy kérdését biztosan meg lehet válaszolni: a térd táji ciszta nem meg le a bokára. Bokapanaszai hátterében feltehetően a nem megfelelő ideig pihentetett és kímélt boka áll. Az ilyen típusú sérülések után fásliban, vagy bokarögzítőben is minimum 3, de inkább 4 hét tehermentesítést javaslunk a megfelelő gyógyulásért. A sérült szalagoknak ennyi minimum kell a gyógyuláshoz. Ez sajnos az Ön esetében nem történt meg. A kialakult trombózis is hátráltatta a gyógyulást. Térdpanaszait okozhatja a térdárokban lévő ciszta, illetve annak esetleges kidurranása lábszár duzzanatot és fájdalmat okozhat. Látatlanban egy MR vizsgálat sokat segíthetne a diagnózis pontosításában, hisz nem csak szalagsérülés állhat a háttérben, de porckárosodás is.


        Kérdés: 2016. december 06., 17:13; Megválaszolva: 2016. december 08., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: