• Dist. mall. lat. 1. sin., Laes. lig. TFA 1. sin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        31 éves nő vagyok.Pár nappal ezelőtt kifordult a bokám. Mentő vitt be a traumatológiára. Az ügyeletes főorvos azt mondta, hogy 2 választásom van. Vagy gipszet kapok, vagy bokarögzìtőt kell hordanom 6 hétig.3 hétig nem állhatok lábra. Én a bokarögzìtőt választottam. Semmilyen véralvadásgátló szert nem kaptam(fogamzásgátlót nem szedek). Azt mondták nem kell használnom, csak a gipsznél ìrják fel. Másfél hét múlva kell visszamennem kontrollra, illetve ha panaszom van. A boka és a lábfej körüli duzzanat és bevérzéseken kìvül jött egy új tünet. Folyamatosan bizsereg a talpam és a lábujjaim. Mintha hangyák mászkálnának benne. Nem érzékelek vele se hideget sem meleget. Az egész lábam le van merevedve. Az ujjaimat minimálisan mozgatni tudom, próbálom tornáztatni, de érzéketlen. Ön szerint ez,, normális,, tünet ilyenkor vagy menjek vissza a kontroll elött a traumatológiára? A trombózistól eléggé félek. Dist.mall.lat.1.sin., Laes.lig.TFA 1.sin. Ez a diagnózis pontosan mit jelent? Válaszát köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokarándulás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A diagnózisai alapján boka rándulása és külboka szalag sérülése van. erre mi is bokarögzítőt szoktunk javasolni, egyrészt kényelmesebb, illetve nem kell mellé vérhígító készítményt adni. A bizsergés a sérülés során kialakult szövetközti bevérzések miatt is kialakulhatott. Ezt a következő kontrollnál jelezze és a kolléga utána jár, hogy nincs-e más sérülés is, ami az első ellátásnál, még nem került látótérbe.


        Kérdés: 2016. augusztus 21., 18:14; Megválaszolva: 2016. augusztus 23., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: