• Lábujjköröm ütődése után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A nagylábujjamra esett egy radiátor. Belilult és fáj, de azt hiszem, más baj nincs - kell-e orvoshoz fordulnom, vagy elég türelemmel várnom a gyógyulást? A köröm 90%-a lila. A lábujjamat jól tudom mozgatni, ezért csontsérülés nem valószínű. A körmön kívül csak a körömtő, a köröm szélességének harmadában, csak pár millimétert piros és dagadt. Szóval az egész nagyon tipikusnak tűnik, ilyennel ciki orvoshoz menni. A fájdalom miatt Algoflex Fortét szedek, és felváltva Algflex Dolo, Richtofit Sport és Vadgesztenye Forte krémmel kenem. Ugye így nem kell orvoshoz fordulnom? - Vagy milyen tünetre figyeljek, ami esetén elmenjek? Körömalatti szövetelhalás veszélye vagy más miatt... Esetleges egyéb itthoni fájdalomcsillapítás vagy egyéb kezelés ajánlott? Köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a köröm sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján mindenképpen érdemes lenne traumatológusnak megmutatni. A körömalatti vér felülfertőződhet és olyan gennyedés alakulhat ki, ami az ujjába is kerülhet. Ráadásul azt is írta, hogy piros a körömágy, ami már gyulladásra utal. Betadine-oldat kivételével semmit se kenjen a lábujjra, pláne ne kenőcsöket és keressen fel mihamarabb egy baleseti sebészeti szakrendelést.


        Kérdés: 2016. augusztus 06., 10:39; Megválaszolva: 2016. augusztus 09., 17:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: