Bokaszallag szakadás

Tisztelt Dr. Úr! Külső részleges boka szallag szakadásom volt 11 hete. 3 hét fekvő gipsz, 3 hét bokarögzítőm volt, gyógytorna nem. Egyenletes talajon, betonon, bicegve tudok járni, bár fáj, de egyenletlen talajon már nem. A lábfej le-fel mozgatása (pipálás) megy, de oldalra abszolút nem mozog a lábam. Ön szerint, ennyi idő után normális még ez? Mikor lesz tökéletes, illetve mit tanácsol?

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasérülés után témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Egyszerű bokaszalag szakadás után, ha megfelelően volt rögzítve már nem szabadna ilyen panaszainak lenni. Sajnos elképzelhető, hogy nem csak szalagszakadás, de porckárosodás is állhat. Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát, hogy meg tudja vizsgálni és ha szükségesnek látja egy MR vizsgálatra is el tudja küldeni.

Kérdés: 2016. július 17., 23:11; Megválaszolva: 2016. július 19., 22:51
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
osteochondritis dissecans tali
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve autóbaleset következében a jobb lábam tekintetében az alábbi sérüléseim keletkeztek: ugrócsont töréses ficama...
Bokaduzzanat
Tisztelt Doktor Úr! A kisfiamnak két hónapja beszorult a lába a kanapé alá. Beduzzadt a bokája, fájlalta, de tudott rajta menni. A balesetin...
Állatharapás
Tisztelt Dr. Szabó Zsuzsanna! Munkám során járunk ki terepre. Egyik alkalommal, most április 5.-én, egy illegális területfeltöltésnél jártunk...
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés