bordaporc

5 hete eleste egy vascsore a jobb oldalammal. Par napra ra elmentem rontgenre. Tores nincs csak kisseb fajdalom. Orvos vissza kuldot dolgozni. Alvanyozo vagyok. Ahogy teltek a hetek fajdalmam fokozodott de tudtam dolgozni. 3 heten hetfon ebed utan mikor anyagot adtam fol a kolleganak hirtelen ugy ereztem valami megmozdult a jobb oldalamon a szegycsont alatti reszen a bordapocnal. Megegyszer hangsulyozom az utes az oldalamon ert es nem az elulso reszen. Szoval valami elmozdult. Miutan a kollega elvette az anyagot tolem es a kezem ismet leengedtem a mi elmozdult vissza alt eredeti helyere legalabbis en ezt ereztem. Ezutan nem voltam kepes hajolni, normalisan levegot venni, a job kezemmel barmilyen anyagot foladni. Az autoban ulve nem voltam kepes a radiot kikapcsolni csak ha a job terdemre tamasztottam a job konyokom es igy emeltem a kezem. Orvos megvizsgalt. Toresre gyanakodott de a rontgen ismet negativ. Egyhet telt el az eset ota es fajdalom csak akkor jelentkezik ha a jobb kezemmel fol akarok valamit emelni vagy ha tuszentek vagy ha nem megfelelo pozban ffekszem. A hetfoi nap ota faj a szegycsonttol jobra lent egy bizonyos pontban a bordaporc es a borda csatlakozas koruli resz. Nyomasra iy erzekeny. A kerdesem a kovetkezo. Elofordulhat e hogy a szerencsetlen eses miatt a borda nem eltorott hanem elmozdult es a bordaporcnal levo resz a bordaporctol kicsit elszakadt es a tobb heti fizikai minka soran a bordaporcon levo repedes addig tagult mig a borda kepes volt az elmozdulasra a bordaporctol. Ha ilyen eyet elofordulhat akkor a kovetkezo kerdesem hogy a bordaporc kepes e a gyogyulasra? Attol tartok, hogy esetleg nem leszek kepes tobbe fizikai munkavegzes elvegzesere. Tisztelettel B Janos

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mellkasi sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján mellkasfali zúzódás állhat a háttérben, melynek a gyógyulása 4-6 hét, ha megfelelően pihen. Ez az Ön esetében nem valósult meg. A bordaporcnál ritkán, de eltörhet a borda, de az is látszik röntgenen. Így ez is kizárható, akár csak a törés. Mindenképpen pihennie kellene 3-4 hetet folyamatosan. nem szteroid gyulladáscsökkentőt, köptetőt kellene szedni. Léggömböt, vagy gumikesztyűt fújni naponta többször. Fizikai aktivitást mellőzni és a melegvízű fürdőt kerülni. Elvileg az egy hónap alatt jelentősen kellene csökkenni a panaszoknak.

Kérdés: 2015. augusztus 18., 13:43; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 17:44
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés