koponyasérülés

Tisztelt szakértő. 2 napja a 3 éves kislányom szaladt az udvaron és hasra esett de úgy, hogy a kezét nem tette le és pont a homlokára zuhant.Nagy púp lett és lehorzsolta nagyon, sírt, de nem volt eszméletvesztés, nem hányt dédelgetés után ugyanolyan virgonc volt mint előtte és azóta is az.Biztos ami biztos alapon attól, hogy nem volt tünete elvittem az orvoshoz, megvizsgálta és azt mondta idegrendszeri eltérés nincs, megkopogtatta az ujjával a homlokát, megnyomkodta azt mondta törés szerinte nincs de repedés, hogy nincs-e abban nem lenne biztos, de fölösleges a röntgen mert a repedéssel úgysem csinálnak semmit.Ha pedig az agyburok is sérült volna akkor agyvíz folyt volna vagy folyna az orrából.Kérdezni azt szeretném, hogy ha valóban akkora lenne a törés ill.a repedés, hogy sérül az agyburok akkor az agyvíz rögtön az ütés után már folyt volna és még mindig folyna, vagy még 2 nap elteltével is jelentkezhet ez a tünet? A sírástól ahogy elkezdett folyni az orra az ugye nem fedte volna el az agyvíz folyást? Ahogy abbahagyta a sírást elmúlt az orrfolyás is és nem jön azóta semmi az orrából.Ön szerint megnyugodhatok, hogy valóban nem lett semmi baja a kislánynak ezen tünetek alapján és nem sérült a koponyája, vagy mennyi időn belül jelentkezne valami tünet ha betört volna mégis és esetleg törött koponyacsont darab sérthetné az agyburkot? Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a fejsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján megnyugodhat, igen minimális az esélye a koponyatörésnek és az agyburoksérülésnek. Mivel az orrfolyás hamar megszűnt, az sem lehet az agy-gerincvelői folyadék szivárgása. Úgy gondolom megnyugodhat.

Kérdés: 2014. április 08., 14:08; Megválaszolva: 2014. április 14., 16:37
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés