Pattanó hang a combomban

Tisztelt Dr. Nő/ÚR.27 éves férfi vagyok korábban 15 évig aktívan fociztam. 7-év kihagyás után újra elkezdtem járni fociedzésekre az első edzés probléma mentes volt, viszont a második edzésen egy kapura lövésnél pattanó hang kíséretében égető fájdalom jelentkezett a jobb combomban, az edzést azonnal abba hagytam az égető fájdalom estére elmúlt.Egy hét elteltével az egyenes combizmomban van egy csomó ami nem fáj a mindennapokban csak ha terhelni kezdem Activon extra géllel kenem naponta 2-szer és sok magnéziumban dús gyümölcsöt fogyasztok. A kérdésem hogy mi lehet ez? húzódás, részleges szakadás, mikor edzhetek újra, mit tehetek a gyorsabb problémamentes gyógyulás érdekében? Válaszát előre is köszönöm.Nagy Krisztián

Dr. Holnapy Gergely válasza sportsérülés témában

Üdvözlöm!

A leírás alapján típusos izomszakadásról lehet szó. Az, hogy mikor érdemes ismételten sportolni, az izom szakadt illetve ép állományának arányától függ. A panaszaival érdemes felkeresni egy sportorvost vagy traumatológus ill. ortopéd szakorvost. Activon gél is alkalmas a panaszok enyhítésére, de használhat diclofenac tartalmú gélt is.

Kérdés: 2013. február 09., 22:09 ;Megválaszolva: 2013. február 17., 17:40
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Síbaleset
Segítségre lenne szükségem! Pár napja a síelés során egy esésnél a bal oldalamra estem, nem tűnt fel semmilyen probléma vagy fájdalom, csak...
Állatharapás
Tisztelt Dr. Szabó Zsuzsanna! Munkám során járunk ki terepre. Egyik alkalommal, most április 5.-én, egy illegális területfeltöltésnél jártunk...
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés