Bélféreg?

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! 33 éves anyuka vagyok, 5 hónapos a kisfiam. A terhességem zavartalanul zajlott, máig is szoptatok. Kb. 1 hónapja a végbelem viszketni kezdett, aranyérkenőccsel kezelgettem, de sajnos nem nagyon javul (a végbelem nem fáj, egyszer vérzett csak jobban, arra gyanakodtam, hogy a szülés után kialakult az aranyér) . Már a terhességem alatt is észleltem, hogy a köldököm környékén érdekesen mozog a hasam, mintha egy halacska 'úszkálna' benne (és ez nem magzatmozgás volt.) Ez az érzés még most is megvan, naponta többször 'lesüpped', majd kiemelkedik a köldököm, mintha valami mozogna a pocakomban. A szülés után gyorsan visszanyertem kezdő súlyomat, egy dkg felesleg sem maradt rajtam. Ez talán azért lehet fontos, mert olvastam, hogy a fogyás tünete lehet a bélféregnek. (? ) Terhesség előtt, alatt és most is vashiányos vagyok, nem akar felszívóni a szervezetembe. Étvágytalan nem vagyok, sőt, ehetek, amennyit akarok, de nem hízok egy dekát sem. A szoptatás miatt eszek, iszok is rendesen. Egy héten legalább egyszer a szülés óta megy a hasam is, minden ok nélkül csavarodik egyet, aztán 2-3 alkalommal meglátogatom a mosdót. Nagyon megijedtem, amikor néhány tünetet a bélféregnek róttak fel az interneten. Kérem, nyugtasson meg, hogy a leírtak nem arra utalnak, szoptatni akarom a kisfiamat, ameddig csak igényli. Megtisztelő válaszát köszönöm! Egy aggódó anya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza bélféreg témában

Kedves Kérdező!

A bélférgesség kizárására javaslom csináltasson széklet féregpete vizsgálatot. Ez egymás utáni három székletvizsgálatból áll. A vérszegénysége összefüggésben van a terhességgel, szüléssel és a szoptatással, ilyenkor jelentősen megnő a szervezet vasszükséglete. Vastabletta szedése javasolt, amennyiben már szed valamilyen készítményt és a vérképe változatlan, felmerülhet egy másik készítményre való váltás vagy az adag megemelése. Mellékhatásként a vastartalmu tabletták egyéni érzékenység alapján székrekedést vagy hasmenést okozhatnak.

A köldökén észlelt eltérést köldöksérv okozhatja, mutassa meg sebésznek.

Nyugodtan szoptasson tovább!

Kérdés: 2011. július 24., 22:31; Megválaszolva: 2011. július 25., 08:32
Kérdések és válaszok: Élősködők
Jó a fokhagyma a bélférgességre?
Jó napot Tisztelt Doktor úr! Kérem segítsen. Körübelül négy napja a székletemben kicsi fehér kis férgeket láttam. Aztán 2 napig nem volt. Ettem...
Bélféreg
unokám-aki három és féléves-bélféreg fertőzéssel kínlódik.Többszöri gyógyszeres kezelés (VERMOX, BETALIS) csak ideiglenes eredmény hozott. A...
Bélféreg, széntabletta
Tisztelt doktor Úr / Doktornő! Az én problémám a következő: pár napja elrontottam a gyomrom és hasmenésem volt 4 napig. Ezalatt széntablettát...
Bélférgességem elkaphatja a...
Jó napot kívánok.Tegnap jún.20-án reggel a székletembe volt egy fehér színü giliszta kb: 10cm hosszú kaptam decaris gyógyszert tegnap este be is...
Bélférgességtől hogyan...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány hete furcsa hasi panaszaim vannak, mint tompa fájás, kisebb-nagyobb szúrás, általános diszkomfort érzés, némi...