• Bőrgyógyászat-ágyi poloska

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg.hu orvoscsapata! A melegebb idő beállta óta, néhányszor találkoztam otthon ágyi poloskával: http://www.bioclear.hu/index.php? oldal=kerdesek, _valaszok_agyi_poloska Lakótelepi lakásunkban átlagos higiéniát tartunk. Mennyire veszélyes ezen faj vérszívása, csípése? Mennyire gyakori ez a faj az itthoni háztartásokban? Mi lenne a biztos megoldás kiírtásukra? üdv: Tóth Csaba okl. biológus

        WEBBeteg szakértő válasza a ágyi poloska témában

        Tisztelt Tóth Úr!


        Az ágyi poloska nagyon gyakori élősködő, az ágyak, bútorok kárpitjában él, főleg éjjel aktív. Jelenlétére utalhatnak a bútorok illesztésénél észlelhető fekete pontok. Csípése főleg gyermekekre veszélyes, csalánkiütést okoz, mely nagyon viszket, és ha elvakarják baktérium kerülhet a sebbe. Ha elszaporodott, akkor már felnőtteknél is jelentkeznek a tünetek. Mindenképpen rovarírtással foglalkozó szakember segítségét kell kérni, aki kiírtja ezeket az élősködőket.

         

        Üdvözlettel: Dr. Varga Viktória, bőrgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 16:18:51; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem róla. Már minden életjelenségét ismerem, hogyan viselkedik, mikor éhes, és mikor megkapta amit...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? Hogyan deríthetném ki, hogy az lehetett-e vagy sem, illetve ha az, akkor ez mekkora problémát jelent?...
        Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel tükörrel hogy cérnagiliszta fertőzésem van, másnap azonnal háziorvos Vermox kúra az egész...