Mitöl dagad be a lábam?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 60 éves, nyugdíjas nő vagyok, 158cm magas és 130kg. Magas vérnyomásomra évek óta szedek gyógyszert. Nem rég, körülbelül 2-3 hete megdagadtak a lábaim, térdtől lefele mind a kettő egyformán és vörös színű lett, egészen a lábujjaimig. Kezeltem vízhajtó teával, Diclak géllel (ez volt itthon) egy kevés javulás van, de a vörösödés és a feszülés nem múlt el. Közben rámértem a vérnyomásomra, hát bizony reggelente 160-170-re is felmegy aztán lassan, estig leballag 140-re. Mi lehet a lábaimmal, egyáltalán milyen szakorvos foglalkozik ilyen lábakkal? A háziorvosomban nem igazán bízom. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza magas vérnyomás, alsó végtag duzzanat témában

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül egyértelmű véleményt mondani nem tudok. A leírtakból kitűnik, hogy a magas vérnyomására szedett gyógyszerek nem elégségesek. A lábfeszülést, vörösödést okozhatja vizesedés, de gyulladás is. Javasolnám, hogy keresse fel háziorvosát, aki indokolt esetben kardiológus szakorvoshoz irányíthatja.

Kérdés: 2018. február 19., 13:59; Megválaszolva: 2018. február 22., 20:33
Kérdések és válaszok: Elhízás
Vérkép [LDH, GPT, GGT]
Koleszterin és életmód
Tisztelt Doktornő! A véleményét szeretném kérni Édesapám vérvételével kapcsolatban (66 éves, van rajra sajnos kb. 15-20 kiló súlyfelesleg...
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat