Hízás életmódváltás miatt?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy többek szerint is indokolatlan hízás következett be nálam. 2013 novembere óta életmódváltásra adtam a feje. Akkoriban 65 kg voltam, és a 173 cm magasságomhoz sokalltam, szerettem volna 4-5 kg-ot fogyni. Letettem a cigarettát, és a kávét. Kerülöm azóta a tejterméket, a fehérlisztet, inkább tönkölylisztre váltottam (azt is csak, ha muszáj) illetve maglisztekre (de inkább nem eszem pékárút) , kerülöm a cukrot, cukros ételeket, Xilitet és Eritritet használok. Kerülöm a krumplit, a rizst, nagyjából a szénhidrátokat, vagy csak nagyon kis mennyiségben. Főleg húst eszem (vércsoportom 0-) és zöldségeket. A gyümölcsöket sem eröltetem a magas cukortartalmukmiatt. Mozogni nagyjából heti 2-3 alkalommal szoktam, saját súlyos edzéseket. Munkahelyemen a székemet lecseréltem fittlabdára. Azóta sikerült 10 kg-ot híznom a vágyott fogyás helyett. Jelenleg 75 kg vagyok. Elmentem hőtérképes vizsgálatra, ami azt mutatta, hogy a végtagjaimban jóformán nincs vérkeringés. 2014 novemberében nem éreztem jól magam és megmértem a vérnyomásom. Azt hittem még alacsonyabb lett, mert nekem eleve alacsony volt világ életemben. (Simán mértem olyat, hogy 99/53 49, és nem volt gondom) . Ekkor megmértem a vérnyomásom, és 154/72 50 volt és azóta folyamatosan hasonló értékeket mutat. Szisztolés magas, diasztolés alacsony. Elmentem orvosi kivizsgálásokra is voltam, vérvétel, hormon, ahol mindent rendben találtak, a pajzsmirigy volt ami picit alulműködik, de állítólag nem vészes, és az nem indokolná. Folyamatos hasi fájdalmaim vannak, főleg este, alhas és gyomor változóan. Mit tehetek még? Mi lehet a gond? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Hízás, Fogyókúra, Pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Az alulműködő pajzsmirigyet rendbe kell tenni. A súlyzós edzés növelheti a testtömeget, de ez izomgyarapodás, nem hízás. Érdemes lenne étkezési naplót vezetnie, mert sokszor az emberek észrevétlenül visznek be több kalóriát a kelleténél.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 04., 09:54; Megválaszolva: 2015. március 08., 07:57
Kérdések és válaszok: Elhízás
Mi okozhatja a folyamatos hízást?
Kedves Doktornő! 25 éves korom betöltése után kezdődtek a tüneteim, pontosabban a fáradékonyság, energiahiány és a hirtelen folyamatos hízás....
Hogyan fogyhatnék?
Kedves Tünde! Évek óta fogyokurázik anyukám, 54 éves. 92 kilóról lefogyott 86 kilóra és nyár óta nem sikerül többet fogynia, pedig úszik...
Nem tudok lefogyni
Egész életemben jóformán egészségesen étkeztem, sosem voltam otthon ülős, minden nap mászkálok, folyton mozgásban vagyok. Sportolok is gibbon...
Indokolatlan hízást okozhat a...
Üdvözlöm! 21éves nő vagyok, a problémám, hogy egy ideje indokolatlanul elkezdtem hízni. Kb. 3 évig szedtem Dienille fogamzásgátlót, míg szedtem...
Hirtelen hízás
Kedves Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 3 évig szedtem a Symicia nevű fogmazásgátló tablettát és kb. 1, 6 éve rohamosan...