• Jók ezek az eredmények?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        REFERENCIAÉRTÉK:fehérje 4,00-10,00,vörösvérsejt 3.70-5.50,hemoglobin120,00-175,00.hemotkrit 0.37-0.50,MCV80.00-100.00,MCH 27.00-31.00,mchc 310.00-400.00,trombocita 150.00-400.00,mpv 7.00-12.50.limfocita 8abszolut)0.80-4.00.monocita(abszolult)0.12-0.80,neutrofin (abszolut)2.00-7.00. eozinofil (abszolult)0,02-0,50.basofil (abszolult)0,10neutrofil 50-70 .eozinofil 1-5. monocita3-8.basofil 1.limfocita 20-40.retikulocyta 2,00-26,00. pH5-8. fajsuly1,002-1,030. osmolalitás 50,00-1200,00. ÍVvs 2,00.fvs 5,00.laphámsejt 10,00. hyalin cylinder 2,00.baktérium 1000,00. kritály 10,00.got 2-37.gpt 2-37. triglicerid 2,00-9,00.kreatinin 22-105. glukoz 4,00-6,40. Bocsánat ha nem irtam némelyik betüt nagyal várom válaszát LABOREREDMÉNYEK:fehérjesejt 9,43 g /l. vörösvérsejt 4,52 hemoglobin131. hematokrit0,40. MCH 89,40 MCH 29,00 MCHC 324,00 trombocita 305,00 MPV 11,40 limfocita 3,97 monocita 0,35 neutrofil 5,28 eozinofil 0,80 Basofil 0,03 neutrofil 56% eozinofil 9% monocita 4% basofil 0% limfocita 32% Retikulocyta 12,80%% ÁLTALÁNOS VIZELET vér 50Ery/ul fehérvérsejt negativ UBG norm Bilirubin negativ fheérje -keton negativ cukor negativ,pH 6 fajsuly 1.030g/ml nitrit negativ VIZELET ÜLEDÉK osmolalitás 348,80 Vvs 17 Fvs2,00 Laphámsejt 2,00 Hyalin cylinder 0,00 baktérium 750,00 paazita vizsgálat negativ kristály 1,00 GOT 24 GPT24 triglicerid 1,41 karbamid 5,11 Kreatinin 96 eGFR 59 Glukoz 4,45 ezeket szeretném mg tudni hogy jok e az eredményeim köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Az Ön eredményei tökéletesek! A fehérvérsejtek megoszlása közül, a 9%-os eozinofil arány érdemel említést (mérsékelten magas), ez utalhat allergiás megbetegedésre, esetleg féreg vagy parazita fertőzésre, de ez esetben egyéb eltérése is lenne!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 17:44; Megválaszolva: 2011. május 17., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! 32.hetes terhes vagyok. 2 hete a székletemben 1 db pici mozgó férget láttam.Széklet parazitologiai vizsgálat történt, de nem mutatott ki semmit. Azóta rendszeresen ellenőrzöm a székletem de többször nem...
        Tisztelt Dr Úr. Érdekes panaszaim vannak az utóbbi időben amire keresem a lehetséges válaszokat. Most amit említenék az az emésztési panaszaim. Ritkultak, ám azt gondolom nem szűntek meg teljesen. Székletemben is változás van, hol darabos...
        Üdvözlöm! 63 éves vagyok.3-4éve kezdödött a problémám. Rendszeres reggeli egyszeri székletem volt de ez megváltozott és pépes székletem lett ezzel kezdödött. Még ekkor nem gondoltam semmi rosszra de az idö mulásával rosszabb lett. Naponta...
        Tisztelt Doktor Úr! 19 éve refluxos vagyok, 11 ev losec utan 8 eve nexiumot szedek, ha minden reggel beveszek egy Nexiumot akkor tünetmentes vagyok, de ha kihagyom akkor nagyon erős lesz a gyomorégés. Volt a gyógyszerről leszokós időszakban...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve fennálló hasi panaszaim miatt keményítő terheléses vizsgálatot végeztek nálam, az alábbi eredménnyel: Vércukor terhelés (75 g): Éhgyomri 4.1 mmol/L (ref: 3,8-6,0) 30 perc 7.5 mmol/L 60 perc 7.8 mmol/L 90 min 5.3...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi pár hónapban gyakran fájt a gyomrom, evés után sokat böfögtem és krákogtam. Elmentem gyomortükrözésre, ahol a következő eredmény született. Ép nyelőcső,cardia a corpus nykh vaskos hyperaemiás a bulbus...
        Tisztelt Doktor Úr! 2016 márciusában diagnosztizáltak nálam rosszindulatú hererákot. Abban a hónapban volt két műtétem, majd 4 kúra BEPA kezelést(utolsó 2015. június) kaptam. Ezt követte 3 (1 hasi(2015 november) , és 2 mellkas(2016 február...
        Kedves Válaszoló! Kérem értékelje a vérképemet. Kell-e további vizsgákat. köszönöm
        Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy múlthéten voltam teljes laborvételen .Minden évbe elszoktam menni !A mai nap folyamán kaptam kézhez a laboreredményem ahol a fehérvérsejtszám normál értékhez (4.4-11.3)képest képhez...
        Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel bő egy hónapja volt az esküvőnk és csak azóta élünk házas életet. Az együttlétek eleinte nagyon nehezen mentek számomra. Mára már kicsit jobb, de még mindig nem kellemes és fájdalmas is időnként. A másik...