Mire utalhat ez a laboreredmény?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Férjem laboreredményében ismertetném a kritikus értékeket. Szérum cukor (éhgy.) 6, 6 ; Koleszterin (össz) 8, 6; LDL koleszterin 6, 8; Triglicerid 3, 33; Húgysav 438; GPT 52;HbA1c 6, 8; Ezek a kritikus értékek. Férjem panasza, az állandó fáradtság, rossz közérzet, gyakran viszket a bőre (nem a szőrzete) , a szeme. Az utóbbi időben a látása is romlott. Az elmúlt másfél évben több családi tragédia történt, 8 hónap leforgása alatt egymás után veszítette el tragikusan 35 és 39 éves testvéreit. Munkahelyén is állandó stressz éri.Lehet-e összefüggés a lelki bajok és a kialakult esetleges szervi bajok között? Jól látjuk, hogy kialakulóban van egy cukorbetegség? Vagy ez már tényleges cukorbetegséget jelent? Diétával Ön szerint visszaszorítható vagy szükséges lesz gyógyszeres kezelés? A magas koleszterinszinttel mi a teendő? Gyógyszer szükséges a csökkentésére? Férjem 45 éves és ritkán volt még beteg, most ez a laboreredmény nagyon megrémisztette. Válaszát nagyon várjuk.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza laboreredmény témában

Kedves Kérdező!

A cukorbetegség még nem mondható ki, de javasolt lenne terheléses vércukorvizsgálat. A magas koleszterin- és trigliceridszint miatt diéta feltétlenül indokolt, mely zsír- és szénhidrátszegény legyen. Én a diéta eredményességétől függően kontrollvizsgálat után javasolnék lipidcsökkentő gyógyszeres kezelést, de ez annak a függvénye, hogy szív- és érrendszeri rizikó alapján férje milyen csoportba tartozik. A magasabb húgysavszint miatt purinszegény diéta szükséges. Az eltérések oka életmódbeli, táplálkozási probléma lehet, nem hiszem, hogy a stressz okozná. Amennyiben férje elhízott vagy túlsúlyos, diétázzon, a testsúly helyreállítása segíthet a rossz értékek rendezésében.

Kérdés: 2011. január 26., 17:25; Megválaszolva: 2011. január 27., 11:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina