Microalbuminuria szint

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni. 27 éves vagyok 2 gyermekem van. A kisebbik 5 hónapja született császármetszéssel, középsúlyos toxémia miatt. Terhességem 5, hónapjától magas volt a vérnyomásom, és fehérje volt a vizeletemben. A mikroalbumin értékem is magas volt, erre akkor a nőgyógyászom nem mondott semmit, csak a fehérjével foglalkozott. Hetente 2 alkalommal vittem 24 órás gyűjtött vizeletet. Az eredményeim így alakultak: A fehérje kb. 300mg/naptól kezdődött, a végén 1800 mg! nap volt. A mikroalbumin 183mg/naptól, 670mg/nap -ig. Terhességem alatt végig szedtem terhesvitamint, 1000mg-os c-vitamint, magnéziumot, vasat, omega 3 kapszulát, illetve Dopegytet a vérnyomásra. Vérnyomásom a szülés után rendeződött, cukorbetegségem nincs. Elhízott vagyok sajnos. 158 cm magas és 83 kg. A szülés óta híztam 8-10 kg-t. Vérképem nagyjából rendben. A következők csillagosak: GPT: 21U/L, Gamma. GT: 46U/L, Triglicerid: 2, 7mmol/l, HDL Koleszterin: 0, 94mmol/l. A friss 24 órás vizelet eredménye: mikroalbumin: 360, 4mg/nap. Ön szerint ezek az eredmények mennyire kórósak, illetve milyen betegséget takarhatnak? Nephrológiára a héten megyek. Milyen vizsgálatokra számíthatok? Lehetséges úgymond semmi "bajom " nincs, vagy ezek az eredmények már biztosan utalnak valamire? Megértését, türelmét és segítségét előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel Pém Evelin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza microalbuminuria témában

Tisztelt Evelin!

Nem kell nagyon keseregnie, mert a terhességi magas vérnyomás azért helyre szokott állni, és nem mindenkinél rögzül. Sajnos, ahogy leírja, vannak olyan rizikó faktorai, amely miatt előfordulhat, hogy tartósan gyógyszeres kezelésre szorul. A triglicerid értéke az elhízás mellett még egy fontos vérzsír, amely összefügghet a kövérséggel, de egyéb endokrin betegséggel, vagy cukorbajjal is. Az eltelt öt hónap alatt a vese fehérje ürítése bár csökkent, de még mindig nem normál. Javasolnék egy teljes belgyógyászati kivizsgálást, amiatt is, hogy kiderítsék, van-e valami szervi eredet a magas vérnyomása hátterében.

Kérdés: 2010. szeptember 26., 23:22; Megválaszolva: 2010. október 01., 12:11
Kérdések és válaszok: Egyéb
Ismerelen eredetű fej- és állkapocs...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül egy hónapja a jobb oldali állkapocs- illetve halánték tájon erős fájdalmat érzek, különösen rágáskor, illetve ha...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
Lábon folt
Folt lábon
Kullancs csípés