Microalbuminuria szint

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni. 27 éves vagyok 2 gyermekem van. A kisebbik 5 hónapja született császármetszéssel, középsúlyos toxémia miatt. Terhességem 5, hónapjától magas volt a vérnyomásom, és fehérje volt a vizeletemben. A mikroalbumin értékem is magas volt, erre akkor a nőgyógyászom nem mondott semmit, csak a fehérjével foglalkozott. Hetente 2 alkalommal vittem 24 órás gyűjtött vizeletet. Az eredményeim így alakultak: A fehérje kb. 300mg/naptól kezdődött, a végén 1800 mg! nap volt. A mikroalbumin 183mg/naptól, 670mg/nap -ig. Terhességem alatt végig szedtem terhesvitamint, 1000mg-os c-vitamint, magnéziumot, vasat, omega 3 kapszulát, illetve Dopegytet a vérnyomásra. Vérnyomásom a szülés után rendeződött, cukorbetegségem nincs. Elhízott vagyok sajnos. 158 cm magas és 83 kg. A szülés óta híztam 8-10 kg-t. Vérképem nagyjából rendben. A következők csillagosak: GPT: 21U/L, Gamma. GT: 46U/L, Triglicerid: 2, 7mmol/l, HDL Koleszterin: 0, 94mmol/l. A friss 24 órás vizelet eredménye: mikroalbumin: 360, 4mg/nap. Ön szerint ezek az eredmények, mennyire kórósak, illetve milyen betegséget takarhatnak? Nephrológiára a héten megyek. Milyen vizsgálatokra számíthatok? Lehetséges úgymond semmi "bajom " nincs, vagy ezek az eredmények már biztosan utalnak valamire? Megértését, türelmét és segítségét előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel Pém Evelin

Dr. Rákóczi Éva válasza microalbuminuria témában

Tisztelt Evelin! Nem kell nagyon keseregnie, mert a terhességi magas vérnyomás azért helyre szokott állni, és nem mindenkinél rögzül. Sajnos, ahogy leírja, vannak olyan rizikó faktorai, amely miatt előfordulhat, hogy tartósan gyógyszeres kezelésre szorul. A triglicerid értéke az elhízás mellett még egy fontos vérzsír, amely összefügghet a kövérséggel, de egyéb endokrin betegséggel, vagy cukorbajjal is. Az eltelt öt hónap alatt a vese fehérje ürítése bár csökkent, de még mindig nem normál. Javasolnék egy teljes belgyógyászati kivizsgálást, amiatt is, hogy kiderítsék, van-e valami szervi eredet a magas vérnyomása hátterében.

Megválaszolva: 2010. október 01.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Alacsony alb/kre hányados
Tisztelt Doktornő! A laboreredményemben majdnem minden jó, csak az albumin/kreatinin hányadosom lett nagyon alacsony. 0, 31 mg/mmol. Cukorbeteg vagyok már 18...
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma