• Túlzott izzadás a hónalj tájékán és a halántékon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! 23 évesen 188cm magas vagyok és 95 kg. Tudom, hogy van rajtam némi felesleg, de már szakközép iskola óta (amikor 186 cm voltam és 82 kg) kórosan izzadok a hónom alatt és olykor a halántékomon is, de a többi testrészemen már kevésbé. Ez az izzadás főleg akkor már előjön, amikor akár egy csekélynek mondható stresszhelyzetbe is kerülök, pl. idegennel kell tárgyalni valamit, esetleg kínosabb helyzetek stb... de természetesen a melegbe is. Gondolok hormontúltengésre, valami mirigytúltermelésre, de tudom, hogy fogynom is kellene. Az ecsetelős antisudoricán kívül tudna valamit ajánlani (pl. teák, krémek, vagy esetleg belgyógyászati kivizsgálás), amivel csökkenteni tudnám az izzadást? Amúgy a testszaggal nincs gondom, mint a legtöbb izzadósnak, de nagyon zavarnak az izzadtságfoltok még olyankor is, amikor abszolút nem kellene, hogy ott legyen... Kérem segítsen! Köszönöm szépen előre is! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A stressz tüneteivel szemben hatékony lehet a relaxációs technikák elsajátítása. A fogyás is segíthet panaszán, illetve a hónalji és tenyéri, talpi izzadás ellen hatékony lehet a botox kezelés is, de ez az arc területére nem alkalmazható. Ha a fogyás után is, és stresszmentes állapotban is fennáll az izzadás, vagy egyéb betegségre utaló tünetek vannak, akkor belgyógyászati kivizsgálás is javasolt, ugyanis az izzadás oka lehet hormonális, kardiológiai, vese-, májbetegséghez, fertőzéshez is társulhat, stb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 02., 10:43; Megválaszolva: 2010. július 05., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: