• Hízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!

        Segítségét kérném Tisztelt Doktor Nő/Úr.

        Az én próblémám a nem hízás, 182 cm magas és 58 kg vagyok. Soha nem voltam megfelelő súlyban, 63-65 kg voltam csak ennél a magasságnál. Az anyagcserém elég gyors lehet, mert ha étkezek akkor az még aznap vagy másnap reggel székletem van ugyanakkora mennyiségben mint amennyit étkeztem, igaz nem mérem mérleggel, de ez az érzésem, sonkát szallonnát eszek, tehát zsírosan is táplálkozom, pizzákat is fogyasztok, tehát eléggé eszek hízlalós ételeket. Tudomásom szerint a pajzsmirigynek is van köze hozzá, ha jól tudom, de az rendben van, megfelelően működik orvos szerint.

        Tehát a kérésem, hogy mit tegyek, hogy hízzak. Ha nem eszek meglátszik, mert fogyok, ha eszek, ezzel csak a fogyást akadályozom meg, de nem hízom.

        segítséget előre is köszönöm.

        Tisztelettel. HGabor

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Kedves Gábor!

        Az, hogy a pajzsmirigy rendben van, azt jelenti, hogy vérvétel kapcsán megnézték a hormonszinteket? Ha nem, akkor ezt el kellene végezni. emelett számos ok szóba jön még, például emésztőszervi betegségek, felszívódási zavarok, enzimhiányok, illetve krónikus betegségek is okozhatnak ilyet például. Azt javaslom, hogy kérjen gasztroenterológiai szakrendelésr beutalót háziorvosától, illetve kezdjen kiegyensúlyozott, kalóriadús étrendbe, de nem kell a zsírokkal, cukrokkal túllőni, fontos a fehérje, a komplex szénhidrát bevitele is. Emellett fogyasszon bb-vitamin tartalmú táplálékkiegészítőt, mozogjon rendszeresen.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 09:04:30; Megválaszolva: 2010. március 09., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: