Mennyi az esély a terhességre?

Tisztelt Doktornő/Úr! Több hónapos ismertség és egy kellemes este után kissé ittasan végül a lány lakásán kötöttünk ki. Petting mellett 2-3 alkalommal óvszer nélkül pár perc erejéig behatoltam a barátnőbe, viszont nem ment el benne ( valamint az este folyamán a későbbiekben sem) . Kérdés az, hogy mennyi az esély arra, hogy terhes lehet az előváladéktól? A „kaland” az nap estén történt pont, amelyik nap folyamán elmúlt a vérzése. Fogamzásgátlót 2-4 napja szedett már ekkor, viszont megfázás miatt antibiotikumot is. Én gyógyszerek tekintetében 1-2 hónapja szedek Andriol Testocaps-ot, aminek a mellékhatásai között olvastam, hogy szerepel, a hímivarsejtek számának csökkenése, ill spermaképződés zavar is. Összességében tehát a kérdés az, hogy a fentebb leírt körülmények mellett reális –e az aggodalom és mennyi az esély rá, hogy teherbe eshet a lány? Megtisztelő válaszát előre is köszönve, Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza fogamzásgátló témában

Kedves Gábor!

Az esély nagyon csekély, de nem 0%, nem tudjuk, hogy milyen típusú antibiotikumot szedett a lány, hogy hatott ez a fogamzásgátló metabolizmusára, az előváladékban volt-e életképes spermium, stb. Legyenek türelemmel, és várják meg a következő vérzést. Ha késik, csináljon a lány egy tesztet.

Kérdés: 2010. február 23., 11:18; Megválaszolva: 2010. február 23., 11:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fogamzásgátló tabletta abbahagyása
Tisztelt Doktor Úr! 9 éven át szedtem különböző fogamzásgátló tablettákat szünet nélkül. Ez alatt nagyon sok kellemetlen tünetet tapasztaltam...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a problémám, hogy elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettát a 3. héten, úgy, hogy az utolsó tablettát...
Fogamzásgátló
Tisztelt Dr. Úr! 4 évig lindynette 20 fogamzásgátlót szedtem. 2 hónapja abbahagytam mert nem volt párom, azóta egyszer rendben megjött a...
Fogamzásgátlás
Jó estét! Én azzal akérdéssel fordulnék önökhöz, hogy magamtól váltottam gyógyszert és hogy lehet -e valami probléma blőle... igazából nem...
Válasz
Tisztelt Doktornő! Válaszát nagyon szépen köszönöm!  Németországban élek,  így ezt a Juliette nevű fogamzásgátlót itt írja fel a...