• Mennyi az esély a terhességre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Több hónapos ismertség és egy kellemes este után kissé ittasan végül a lány lakásán kötöttünk ki. Petting mellett 2-3 alkalommal óvszer nélkül pár perc erejéig behatoltam a barátnőbe, viszont nem ment el benne ( valamint az este folyamán a későbbiekben sem). Kérdés az, hogy mennyi az esély arra, hogy terhes lehet az előváladéktól? A „kaland” az nap estén történt pont, amelyik nap folyamán elmúlt a vérzése. Fogamzásgátlót 2-4 napja szedett már ekkor, viszont megfázás miatt antibiotikumot is. Én gyógyszerek tekintetében 1-2 hónapja szedek Andriol Testocaps-ot, aminek a mellékhatásai között olvastam, hogy szerepel, a hímivarsejtek számának csökkenése, ill spermaképződés zavar is. Összességében tehát a kérdés az, hogy a fentebb leírt körülmények mellett reális –e az aggodalom és mennyi az esély rá, hogy teherbe eshet a lány? Megtisztelő válaszát előre is köszönve, Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Gábor!

        Az esély nagyon csekély, de nem 0%, nem tudjuk, hogy milyen típusú antibiotikumot szedett a lány, hogy hatott ez a fogamzásgátló metabolizmusára, az előváladékban volt-e életképes spermium, stb. Legyenek türelemmel, és várják meg a következő vérzést. Ha késik, csináljon a lány egy tesztet.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 11:18:04; Megválaszolva: 2010. február 23., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: