• Pajzsmirigy - nyirokmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! 32 éves nő vagyok, épp egy éve műtöttek pajzsmirigycisztával. A szövettan szerint: cysticus degenaratiot mutató, gócosan bevérzett, vaskos kötőszöveti tokkal rendelkező follicularis architectúrájú tumorszövet, malignitásra utaló jel nincs. Egy hónapja egy megnagyobbodott nyirokcsomót vettem észre a bal állkapcsom alatt. Nagyon megijedtem, az uh. szerint az angulus mandibulae alatt egy 2, 5 cm-es nyirokcsomó van, benne nagy hilaris zsírjel(reactiv eredet), vérvétel eredménye és a vizelet teljesen rendben, egyedül a westergren értéke lett 22mm/h, ref.: 6-11, Szeretném megkérdezni h. van-e teendőm, kell-e még valamilyen vizsgálatra mennem. A háziorvosom szerint biztos meg voltam fázva, szedjek Aspirint. EGy hónap telt el és még mindig érzem a duzzanatot. Ugye nem áttét? Hamarosan szerettünk volna kisbabát, így is vállalhatom?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt helyen valóban nem ritka a magnagyobbodot nyirokcsomó. Mivel nem volt rosszindulatú sejt a korábbi műtét során eltávolított részben, így az áttétet kizárnám. Menjen el egy ellenőrzése az endokrinológiára, ez a babatervezés miatt is szükséges. Amennyiben nem fájdalmas és nem nő a nyirokcsomó ne aggódjon.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 22:41:45; Megválaszolva: 2010. február 01., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot !Az lenne a kérdésem hogy már 5 éve küzdök mindenféle problémával :szédülés ,hasfájas,itt zsibbad ott zsibbad ,fejfájás es még jópár tünet váltakozva .Voltam már mindenfele orvosnál és mind negatív lett.Aztan hallottam...