• vérképem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webdoktor! Vérképem:Hematológia: WBC:13,2 NEUT absz:8,03 LYMPH absz:4,17 Retikulocyta érési index:0,00 Kis fluorescens reti.arány:100,00 Közepes fluorescens reti.arány:0,00 Vvtsüllyedési sebesség: 19 mm/h Vizelet: fehérvérsejt:10 Laphámsejt:13 Vörösvértest:10 Baktérium: 685 Klinikai,kémiai: C reaktiv fehérje ultraszenzitív 22,52 Szeretném megkérdezni mit jelentenek ezek az értékek? TSh:0,52 köszönettel Hné

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Hné,

        WBC: a fehérvérsejt számot jelenti, az Ön esetében ez kismértékben emelkedett, NEUT absz: az egyik fajta fehérvérsejt, az absz: pedig az abszolút számot jelenti, az Ön esetében ez is kismértékben emelkedett , lymph absz: ez pedig egy másik fehérvérsejt, és értéke a normál tartományon belül van. A retikulocita: az egy nagyon fiatal vörösvérsejt, amely a csontvelőből kerül a keringésbe majd a 1-3 nappal később vörösvértest válik belőle, a kis fluorescens retikulociták és a nagy fluoreszcens retikulociták között  korbeli különbség van és a fiatalabbak a nagy fluoreszcens aktivitással rendelkező retikulociták. VVT süllyedés: növekedett értéke esetén valamilyen pl.: gyulladás, fertőzés lehet a szervezetben, az Ön esetében ez az érték a normál tartományon belül van.  A C reaktív fehérje (CRP): egy olyan fehérje amelynek a szintje gyulladásban emelkedik meg, az Ön esetében ez növekedett.  A vérképében lényegi eltérés nincs, a kis mértékben emelkedett fehérvérsejt szám, illetve a kis mértékben emelkedett neutrofil szám és az emelkedett CRP valamilyen bakteriális gyulladásra enged következtetni, de természetesen a vérkép önmagában nem elegendő egy diagnózis felálllításához, mivel az általános állapot felméréséhez a laborvizsgálatokon kívül szükséges a beteg kikérdezése, illetve fizikális vizsgálata.  A vizelet üledéket mikroszkóppal vizsgálják a vizsgálat során megszámolják, hogy kb. mennyi db sejtet látnak egy adott látótérben.  Laphámsejtek lehetnek elvétve egy normális vizeletben. A vizelet üledékben emelkedett a fehérvérsejt szám, a vvt szám, és baktérium található benne amely értékekből úgy gondolom, hogy valamilyen húgyúti gyulladása lehet. A tsh amennyiben sTSH volt a pajzsmirigy működésére enged következtetni, az Ön esetében amennyiben a mértékegység  mU/ml akkor csökkent a szintje amely pajzsmirigy túlműködésre utal, javasolom endokrinológia szakrendelés felkeresését, amennyiben a mértékegység mU/L akkor normál tartományon belül van és nem kell jelentőséget tulajdonítani neki.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-07 15:02:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés