Leszázalékolás

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Leszázalékolással kapcsolatban, azon belül is a jogosítvány esetleges elvételéről szeretnék kérdezni. 2020-ban történt egy gerinc műtétem (Th.III. és L.I. csigolyák között DePuy Expedium implantátum rendszerrel korrekciós spondylodesis operációt végeztek) . A probléma ott kezdődik, hogy az operációt követően sem javult a terhelhetőségem, ami abban mutatkozik, hogy körülbelül 50-60 percet tudok egy huzamban munkát végezni, utána azonnali ágynyugalomra van szükségem, mert a teljes felsőtestem elkezd borzasztóan fájni, valamint vállövnél jelentkező zsibbadás jelentkezik, illetve a lábakba való erős fájdalom sugárzik ki, illetve szembevérzés történik ha nagyon túlterhelem magam, és nem fekszem le pihenni. Diclofenac-kal ezek a panaszok enyhíthetőek, és akár 2-3 órára is ki tudom nyújtani a fizikai aktivitásomat, de gyógyszert sem szedhetek állandóan, és a háziórvosom sem nagyon akar már kiírni nekem Diclofenacot, mert teljesen tönkreteszi a gyomrom. Mindezek figyelembe vételével, lehetséges az, hogy a leszázalékolást végző szakorvos azonnal elveszi a jogosítványomat? Vagy egyáltalán egyáltalán beletartozik a jogkörébe, hogy ezt megtegye? Nagy szükségem van a jogosítványomra, autóval járok kezelésekre, ügyintézésekre, így egy hatalmas érvágás lenne számomra, ha ez bekövetkezne. A választ előre is köszönöm szépen! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza leszázalékolás témában

Kedves Kérdező!

A leírt tüneteket, az eddigi vizsgálatok leleteit és a vizsgálatkor észlelt elváltozásokat összességében értékeli a leszázalékoló bizottság orvosa. Ennek alapján határozzák meg a munkaképesség csökkenés mértékét és javaslatot tesznek arra is, hogy alkalmas-e gépjárművezetésre. Előfordul, hogy bizonyos korlátozással alkalmasnak véleményezik. Megértem, hogy Önnek igen fontos, hogy autóval közlekedjen, de ilyenkor a biztonságos közlekedés mérlegelése az előbbre való.

Kérdés: 2022. november 11., 12:57; Megválaszolva: 2022. november 12., 21:39

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kérhetek-e leszázalékolást?
4 éve mélyvénás trombózisom volt, ami párosult kétoldali tüdőembóliával. 2x10 percig teljes kerngési sokk,amiböl sikeresen felépúltem.Viszont...
táppénz, leszázalékolás
Jó napot kívánok! Táppénzzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Több, mint fél éve vagyok táppénzen (szívritmuszavar, reumatológia, magas...
táppénzes állomány ideje
T.Cím! 2014.febr.4-én szolgálati balesetet szenvedtem. Munkahelyem előtt nem volt letakarítva a havas járda, elestem és külső belső bokatörést...
leszázalékoltatás
Üdv! Édesapám leszázalékolt volt, behivták felülvizsgálatra de nem tudott bemenni, igy ugye bár megvonnták a nyugdiját, próbáltunk fellebezni...
Microadenomám
Tisztelt Dr úr (nő) microadenomám van, jelenleg gyógyszeres kezelés alatt állok, eddig már 40%-ra vagyok le százalékolva. a kérdésem az, hogy ez a...