Kontaminált vékonybél, IBS. Milyen antibiotikum a jobb?

Tisztelt Doktor Úr! Izomsorvadásban szenvedő férfi vagyok, sok éve emésztési panaszokkal is. Több éve a kontaminált vékonybél szindróma igazolódott kilégzéssel. Akkor Normixot szedtem, azt mondták egy kúra elég. Csak kicsit javultak a panaszaim. Gyomortükrözés negatív lett, béltükrözés nem volt, de felmerült az IBS is, és vérből alacsony volt a DAO enzim. Az utóbbi években ismét romlik, állandó puffadás, hasi görcsök vannak, a szelek is bántanak, de sokszor nehezen tudnak távozni. Székletemben többször emésztetlen darabok vannak , nagy mennyiség jön, de ált. normál állagú, néha „vékonyabb”.  Széklettenyésztésnél kóros nem volt, de leírták, hogy a normál flóra feltűnően kevés. Mintha nem szívódna fel jól a táplálék, 45-47 kg vagyok régóta, pedig 8 éve a panaszok kezdetén még 55 voltam.  Szakrendelésen újra Normixot javasoltak, de közben magánrendelésen inkább Kliont ajánlottak.  Kérdésem, Ön szerint melyik a jobb, melyikkel érdemes próbálkozni első körben, ha nem hat, akkor később a másikat is meg lehet próbálni? Antibiotikum szedés alatt milyen probiotikumot javasol? Több félét szedtem már, de pl. Enterolt még sosem, az lenne a jobb vagy más termék, és utána azt mennyi ideig érdemes szedni? Mert olyat is olvastam, hogy nem biztos, hogy jó a kontaminált vékonybélre a sok probiotikum, mert újra beviheti a bélbaktériumokat oda is, ez igaz lehet? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza vékonybél bakterialis kontamináció témában

A SIBO amakcs betegség utd lenni, ráadásul visszaesést is gyakran látunk. Szóval egy dobot Normix nem feltétlenül elég a megoldáshoz. Első körben ennek a tartósabb használatával próbálkoznék, ha ez nem hoz sikert, akkor a Klion jó lehet, de e mellé valamilyen más szert is kombinálnék (pl ciprofloxacint) . Enterol nyugodtan használható az antibiotikum kúra alatt is, az antibiotikum befejezését követően más típusú probiotikum is segíthet (nem kellene a SIBO visszatértét provokálnia) .

Kérdés: 2020. szeptember 09., 22:05; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 10:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom