• Széklet gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Plósz János Doktor-úr! A következő kérdésben szeretném a tanácsát kérni. 26 éves fiatal ülőmunkát végző srác vagyok. Az emésztésem sosem volt a legjobb nem sportolok, de sétálni, mozogni szeretek. Mindig székrekedéses voltam, gyakran kell erőlködnöm nagydolog közben. Többször előfordult már, hogy vékony volt a székletem, noha nem ceruza vékony, de kb virsli vastagságú. Minden reggel rendszeresen, délután csak néha van székletem. Gyakran előfurul hogy reggel sürgetőbb és több alkalommal is mennem kell. Színe rendben van,barna, néha sárgásabb amikor lágyabb. 88 kg vagyok, enyhén túlsúlyos de nem kövér. Puffadás fokozott bélgázosság nagyon ritkán de előfordul, híg széklet sosem, de lágy előfordul. Mi okozhat ilyen panaszt? Hasam sosem fáj, előfordult már kellemetlen húzó nyomó érzés alhasban, köldök felett, mikor hol de ennyi. Végbelem gyakran viszket,neogranormon krémmel olykor kenegetem. Pici vért egyszer véltem felfedezni, de nem a székletben hanem az utána ürült, sárgás kis nyákban, de csak egyszer fordult elő, azóta sosem. Van, hogy normális vastag a székletem, de olyan is hogy vékony, vagy kevés mennyiségű. Étvágyam tökéletes, fáradt nem vagyok. A rosszindulatú betegségektől nagyon félek, lehet túl aggódom az egészet, stresszesebb is vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a széklet eltérés témában

        A panasz nem utal rosszindulatú betegségre, sőt igazán betegségre sem. A széklet vastagsága és mennyisége a bevitt étel típusától és mértékétől függ. Ha növeli az elfogyasztott (számunkra nem emészthető) rostok mennyiségét, a széklet mennyisége és vastagsága is emelkedni fog. A rostbevitel emelése a bélflórának is kedvező, valamint segít magakadályozni a székrekedést.


        Kérdés: 2020. augusztus 21., 17:48; Megválaszolva: 2020. augusztus 24., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését és elküldeni az értékelést a [email protected] e-mail címre....