• Többféle tünet

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Évek óta fennálló különféle tüneteim vannak: - epilepsziás roham (33 évesen, kétszeri alkalom, egy darabig gyógyszert szedtem, már nem, azóta nem volt rohamom) -laktóz intolerancia (36 éves korom óta) - egész éven át fennálló orrnyálkahártya-gyulladás - a szakorvos szerint a porallergiám tartja fenn, gyógyszert és speciálisan felírt orrspray-t használok rá; - allergia minden porra, házipenészre, állatszőrre; - reumás ízületi fájdalmak (nyak, váll, könyék, kézujjak - ujjaim ízületei duzzadtak, több ujjam elferdült) - a szakorvos szerint - vér- és vizeletteszt alapján - nem sokízületi gyulladás; - ekcéma a fülben (ennek megjelenése előtt többszöri külső hallójárat-gyulladásom volt mindkét fülemben); - bal kézfejemen egy 100 forintosnyi rész időnként viszket, és renszeresen kiütés jelenik meg rajta ilyenkor; - alacsony testhőmérséklet (általában 35,3 C°) - a torkom jobb oldalán a 20 éves koromban kivett mandulám helyén rendszeresen visszatérő fájdalom, hólyagok - háziorvosom szerint herpesz); - kisebb rekedtség; - alvászavarok (alvás közben hirtelen felébredek, éber leszek, sokszor mindössze 1-2 óra alvás után). Nagyon szeretnék egy olyan orvosi szakvéleményt, ami a tüneteket együttesen próbálja vizsgálni, mivel eddig mindig csak a különféle tünetek alapján küldtek szakrendelésre (reumatológia, orr-fül-gége), akik csak az adott területet igyekeztek kezelni. Kérem, segítsenek valamilyen tanáccsal, pl. Milyen vizsgálatot kérjek. Már eléggé el vagyok keseredve, főleg amiatt, hogy az ízületei fájdalmaim egyre súlyosabbak. Előre is köszönöm a tanácsukat!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a holisztikus orvoslás témában

        Kedves Kérdező! A holisztikus szemlélet azt képviseli, hogy a beteg embert nézzük és ennek megfelelően próbáljunk a különböző panaszaira megoldást találni. Korunk orvostudománya viszont egyre több szakterületre oszlik, napjainkban minden ágát egyetlen személy nem tudja kellő szaktudással képviselni. A különböző allergiás panaszok, a bőrén illetve a porallergia kezelhetők együttesen, de a reumatológiai problémája ezzel semmilyen kapcsolatba se hozható. Szerencsére a fennálló panaszai egyike se mondható kifejezetten súlyosnak,bár az életminőséget bizonyos fokig rontják. Tanácsolom, hogy a háziorvosán kívül, aki koordinálja a szükséges vizsgálatokat, kezeléseket, reumatológiai és fül-orr gégészeti rendszeres kontroll vizsgálatok szükségesek.


        Kérdés: 2020. július 11., 23:21; Megválaszolva: 2020. július 14., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.