Izületi gyulladás (Teniszkönyök)

Jó napot kedves Doktornő! Győri Gábor vagyok.Azért fordulok önhöz,mert teniszkönyököm van már tavaj nyár óta.Eddig kétszer kaptam szteroid injekciót a házi orvosomtól,és tudom hogy nem lehet sokszor.De két idős embernek segítek a mindennapokban,és folyamatosan vissza tér.Egy ideje Perskindol Active Classic gél,és Flector kenőccsel kombinálva hidegvizes borogatással igyekszem elősegíteni a gyógyulást.De elég lassan megy! Szeretném a segítségét kérni hogy,nincs e valami gyógykészítmény ami kimondottan az ilyen fajta izületi gyulladásra való. Interneten olvastam hogy, az Ördögkarom gél alkalmas lehet.. Ön szerint a pihenésen kívül mivel tudnék segíteni hogy el múljon? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Győri Gábor.

Dr. Bálint Anita válasza Teniszkönyök témában

Jó napot kívánok, kedves Gábor!

A legjobb megoldás egy ismételt szteroid inj. lenne. Amennyiben ez nem lehetséges, vagy emellett a fájdalom és gyulladás, mozgásbeszűkülésre alkalmazhatóak az ördögkarom tartalmú gélek, és tapaszok is segíthetnek. Az ördögkarom tabletta formáját megelőzésre ajánlják. (Specchiasol R Leni complex, gél, tapasz és tabletta) .

Emellett otthonába beszerezhető bármely gyógyászati segédeszköz boltból TENS készülék, könyökszorító is. Gyógyszertátban nem-szteroid gyulladásgátló krémek és tabletták is kaphatóak. Gyógynövényes krémek, mint a Rozmaringos krém, Inno Rheuma krém is kipróbálható.

Fontos az ízület védelme, ha nem használja, pihenteti, érdemes az ízületet ú.n. középhelyzetben pihentetni.

Remélem hasznos tanácsokkal szolgáltam.

Tisztelettel:

Kérdés: 2020. március 30., 14:41; Megválaszolva: 2020. március 30., 15:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Izületi gyulladás (Teniszkönyök)
Kedves Doktornő! Igen sokat segített Köszönöm szépen! Lenne még egy kérdésem.. Nekem tavaly ősszel adták az első szurit,és most februárban a...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés