• Félelem6711

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr-nő! Kérném a leletemet értelmezni. Sajnos a kialakult (vírus) helyzet végett nem tudok megjelenni a szakrendelésen, merre induljak tovább? Félek,hogy áttét vagy más jellegű probléma. Válaszát előre is köszönöm, Némethné, Marianna Előzményi adatok: Tüdő tu. (2015.) miatti restaging vizsgálat. Mellkas CT 2017.11.09. csontmet. nem mutatható ki. 2020.02.25. NK. csomb, medence RTG - negatív. 2019.11.18.NK. mellkas RTG - negatív Szcintigram (radiopharmacon: 600 MBq 99mTc-HDP iv.): A mellkasról, medencéről, térdekről készült vérpool felvételeken kórosan fokozott vértartalmú terület nem ábrázolódik. A késői, metabolikus fázisban készült teljestest és SPECT felvételeken : a scolioticus gerinc egész vetületében inhomogén, mérs.-kp. fokozott a radiopharmacon felvétel - az alsó háti és az alsó lumbalis szakaszon a legkifejezettebben. A bordák aktivitás-eloszlása inhomogén, az elülső bordavégekben helyenként fokozott. Mindkét vállizületben,a könyök-és csuklóizületekben, mindkét sternoclavicularis izületben, a manubriosternalis izületben, az SI izületekben, a csípőizületekben, térdizületekben, bokaizületekben, lábtőcsontokban fokozottabb az aktivitásfelvétel. A csontrendszer egyéb területein kóros anyagcsere fokozódásra utaló szcintigráfiás jel nem látható. Vélemény: Tüdő tu. miatti restaging vizsgálat. Első csontszcintigráfia. A leírt elváltozások degeneratív folyamatnak megfelelhetnek. Csontmetastasisra utaló egyértelmű szcintigráfiás jel nem látható. A páciens elbocsátásakor az 1 méter távolságban mért dózisteljesítmény: 4,1 μSv/h, - nem haladja meg a 25 μSv/h értéket ( 21/2018.

        Dr. Bálint Anita válasza a Csontszintigraphia témában

        Tisztelt Hölgyem! Átolvasva leleteit a következőt írhato: a 2020-as medence RTG negatív, a 2019-es mellkas RTG vizsgálat sem mutat metastasisra utaló jelet. A csontscan és SPECT vizsgálat is ezt véleményezi. "Vélemény: Tüdő tu. miatti restaging vizsgálat. Első csontszcintigráfia. A leírt elváltozások degeneratív folyamatnak megfelelhetnek. Csontmetastasisra utaló egyértelmű szcintigráfiás jel nem látható." A leletben leírtak inkább degeneratív folyamat (porckopás, kopásos ízületi betegség) fennállására utalnak, mint aktív csont áttét jelenlétére. Egyenlőre semerre nem induljon, ha nincs panasz. Ha feloldották a kényszerintézkedéseket, akkor majd kér kontrollvizsgálatra időpontot a beutaló orvosától. Remélem segíthettem, Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 16., 16:33; Megválaszolva: 2020. március 16., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: