• Fokozott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 21 éves férfi vagyok. Külföldön élek. Heti 4 alkalommal végzek sporttevékenységet. Az utóbbi időben éjszaka erőteljesen izzadok. Csak a nyakam és a fejem. Olyan mértékű, hogy a párnám huzatját kétnaponta kell cserélnem. A szobahőmérséklet teljesen normális, 21fok. Nyáron volt egy műtétem, eltávolították a vakbelemet, vérvételi eredményeim jók. Kiegyensúlyozott életet élek, ezért a stresszt teljesen kizárom a lehetséges okokból. Kérdésem az lenne, hogy mi állhat a háttérben? Milyen szakterületű orvoshoz forduljak? Köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Izzadás témában

        Kedves Kérdező! Leírásában nem említi, hogy a vérvétel pontosan milyen vizsgálatokat takart, így részletes vérképvizsgálat, TSH ( pajzsmirigy működés vizsgálat) történt-e. Esetleg az éjszakai izzadása során, ha lenne lehetősége, érdemes lenne megmérni a vércukorértéket is. Esetleg rosszat álmodik, szorong és ez okozza a fokozott izzadást. Javaslom, ha nem történt volna meg a fenti vizsgálatok elvégzését.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. november 22., 00:27; Megválaszolva: 2019. november 26., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: