• Segítségkérés hányásos fejfájásra (gyermeknél)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni, kislányom fejfájásának kezelésében. 4 éves korában jelentkeztek először, olyan fejfájások havi 2-3 alkalommal,melyek mindig hányással végződtek.Háziorvosi beutalóval, jártunk laborban, szemészeten, EEG vizsgálaton, gyermek neurológián.Nem találtak elváltozást,azzal távoztunk,hogy az édesapja is nagyon fejfájós, valószínűleg örökölte. A problémám az,hogy nem tudok segíteni neki semmi hasznossal, amikor fáj a feje,olyankor fekszik, nem beszél, hány, majd utána (1-1,5 óra) jól van,ismét játszik eszik kommunikál,ha este történik mindez sokat alszik.Próbáltam figyelni,mit eszik, milyen az időjárás,nem találtam összefüggést.Napirendje jól kialakult,alvásai nyugodtak. Gyógyszert nem kapott erre. Nagyon makacs ekcémával küzdünk a kislány kezén,ujjain.Jövőre iskolába megy,szeretnék neki segíteni,hogy könnyebben átessen ezeken a hányásos fejfájásokon.Kérem amennyiben lehetőség van rá,legyen szíves véleményt ,tanácsot adni,miben tudnánk segíteni neki.Köszönettel: Ambach Mónika

        Dr. Balogh Andrea válasza a fejfájás témában

        Kedves Mónika! Amennyiben minden vizsgálat negatív eredménnyel zárult ( vérnyomásvizsgálat is volt gondolom), akkor egy kicsit érdemes lenne holisztikusan, az egész kis emberkét nézve ránézni a dolgokra. Talán ez idegenül hangozhat, de hátha megoldáshoz vezet. Fontos lenne átgondolni, hogy mi történt akkor amikor a fejfájások indultak: óvodakezdés, új csoporttársak az oviban, új óvónéni stb. Sokszor a gyerekeknek, éppen úgy mint nekünk, egy-egy élethelyzet változás ami gondot okoz nekik, valamiért nem tudnak az adott helyzethez alkalmazkodni egy idő után, mint krónikus stresszforrás telítődni fog és fejfájás képében jelentkezhet. És mivel nem tudja megemészteni a dolgokat hányás lép fel, így szabadul meg a gyerek a problémától. Én ránéznék erre a helyzetre ebből a szemszögből is. Ruediger Dahlke: A gyermeki lélek nyelve a betegség könyvében nagyon szépen leírja ezeket. Szükség esetén elvinném a kicsit egy természetgyógyászhoz, ahol állapotfelmérővel meg lehet nézni, hogy van-e olyan dolog ami kiválthatja ezeket a tüneteket, esetleg más alternatív megoldást keresnék a megoldás érdekében. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. november 18., 11:27; Megválaszolva: 2019. november 20., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: