Neurológia

Kedves Doktornő! Először is szeretném megköszönni az eddigi tanácsait, nagyon sokat segített nekem ezzel. Tegnap eljutottam a Tb finanszírozott neurológushoz. Teperin EP 25 mg os gyógyszert írt fel a fejfájásomra, fokozatosan fél tbl ról 1 tablettára való emeléssel. Szerinte tenziós fejfájásom van, erre jó lesz a gyógyszer, csak 1 hónap múlva szemnyomás mérés kell, ugyanis a gyógyszer egyik mellelhatása a szemnyomás emelkedés. Nagy izgalmamban, félelmemben viszont néhány tünetet kifelejtettem a mondanivalómból. A kézremegés szinte megszűnt teljesen, nagyon ritka már csak, a memóriazavart és azt hogy nehezen találom meg rögtön a megfelelő szót, hajlásra megfájdul néha a fejem. (ezeket felejtettem el mondani, de a tikkelés, hányinger, elesésre, azt mondta hogy ezekkel ne foglalkozzak) MIt gondol Doktornő, menjek vissza, hogy ezeket a tüneteket elmondjam, vagy ezeket e is a szorongás számlájára írhatom? Ő egyáltalán ne gondol agydaganatra, hiszen az MR és CT felvételem is negatív lett. nem is értette, hogy miért mentem el mind a kettőre) . Sajos mostanában megnőtt a pánikrohamok száma is. (fulladás, megőrülés érzés) Pszichiátriai kivizsgálásra időpont már van (Jan eleje) MInt "másodvélemény", érdekelne az Ön véleménye is, hiszen eddig olyan sokszor sikerült eltalálnia a problémáimat. A gyógyszerről mi Doktornő véleménye? Interneten elég sokan panaszkodnak fórumokon rá. Válaszát ismételten nagyon köszönöm.

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

A Teperint én is nagyon szeretem, jelenleg ez klinikai vizsgálatok alapján, melyek a betegek elégedettségére irányúltak, a leghatékonyabb gyógyszer ezekben a panaszokban. Én még nem találkoztam azzal, hogy megemelte volna a szemnyomást bármelyik betegemnél, bár tudom,hogy a Teperin hatóanyag csoportjánál ez előfordulhat. De ne szorongjon, Önnél sem fog gondot okozni. Az adagját lehet emelni tovább, ha kell. Az internetre csak azok írnak a Teperinről, akinek mellékhatást okozott, azok nem, akiknek nem. Higgye el, minden orvos ismeri a gyógyszereket, melyeket használ, és a mellékhatást az adott orvossal kell megbeszélni. Mi orvosok nem olvassuk az ilyen fórumokat, ezért ezeket a dolgokat szét kell választani. Aki a fórumok véleményére kíváncsi, az ne vegye el az orvosok idejét, hanem a forum tagjai kezeljék egymás, ha úgy gondolják, hogy ennyire értenek hozzá. Aki orvoshoz jár, az meg az orvostól kérdezen. Az internetet nem racionális arra hasznjálni, hogy az orvos által felírtakat másodvéleményezze, mert akkor véglelg elbizonytalanodik ostoba emberek hozzászóllásai miatt. Inkább a világ érdekes dolgai iránt érdemes tájékozódni. Ez az egészség szempontából sokkal hasznosabb.

Nem szükséges mindegyik panaszát elmondani a neurológusnak, hiszen ezek a szorongásából adódnak. Minden orvos csak egy panaszt tud érdemlegesen kezelni, és ha nagyon sok panaszt kell végighallgatnia, elveszti a türelmét és az empátiáját. A pszichiátetrnek viszont feltétlenül mondja el, hogy Teperint kapott, mert ha ő is felír gyógyszert, akkor erről tudnia kell.

Most is csak azt tudom mondani, mint mindig. Az orvosát mindenkinek nagyon körültekintően kell kiválasztania- és utána vakon rá kell bíznia magát .Ameddig nem bízik az orvosában és másodvélereményeket kér, addig a pokol összes kínját fogja megélni. A választás az Ön kezében van.

Kérdés: 2019. november 06., 08:27; Megválaszolva: 2019. november 07., 21:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fejsérülés utáni tünetek
3 hete szekrény sarkába beütöttem a fejem, nagyon vérzett, szédültem utána, a homlokom (a sérülés helyén) 1 hétig fájt, de a seb szépen...
Furcsa "1 napos betegségek", ritkán...
Tisztelt Webbeteg! Régóta (20+ éve) van egy furcsa problémám, én ezt egynapos betegségnek hívom. Szerencsére nem fordul elő gyakran, évente 1-2...
Tanács kérés
Tisztelt Főorvos Asszony! Előszőr is köszönöm, hogy 2 héttel ezelőtt, olyan gyorsan és menyugatóan válaszolt a kérdésemre. (életemben...
Segítségkérés hányásos...
Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni, kislányom fejfájásának kezelésében. 4 éves korában jelentkeztek először, olyan fejfájások...
Hányinger, fejfájás együttlét...
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne hogy este együttlét után a párommal még semmi bajunk nem volt..de hajnalban már arra keltem fel hogy hányingerem...