• Hányinger sérvműtét előtt és után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő ! Sérvműtétem volt 4 napja, ami egy kizáródott kis méretű kiújult sérv műtétje volt. A sürgősségi műtét a kizáródás után kb 4 órával volt, a sérvkaput zárták, a bél nem sérült, 2 nap múlva elhagyhattam a kórházat. A műtét előtti kb 2 hétben volt egy olyan jellegű hányingerem, ami néha eltűnt néha előjött, és az volt rá jellemző hogy csak ülő vagy álló helyzetben jelentkezett, fekvő helyzetben eltűnt. A problémám az, hogy ez a hányinger egy kicsit még mindig előjön, amikor ülök vagy állok. Olyan jellegű, hogy a nyakam oldalt feszít és a fejem fülek mögötti részen bizsereg. Fekvéskor elmúlik. Azt szeretném kérdezni hogy ez a műtött sérvvel van e kapcsolatban, valami szűkület van még a bélben, vagy más, ideggyógyászati eredetű ? Migrén szerűségem is van, fejfájás rám tört 2 hete, akkor, utána hányinger is volt, a féloldali erős hasító fejfájás a hányás után megszűnt, de a hányinger, és a fejbizsergés még visszajön, amikor állok vagy ülök. Lefekvésre gyorsan, szinte azonnal elmúlik, fekve még nem éreztem. Ha felállok felülök sokszor újra előjön. Korábbi migrénes rohamok során kis agyi mikroinfarktus keletkezett, erre vérhígítót szedek. Hogy a hányinger és bizsergés sérvvel vagy aggyal, vagy vérkeringéssel vagy mással van e kapcsolatban azt nem tudom, és kérdezném. Köszönöm segítségét.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hányinger témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján nem gondolom, hogy a hányingere a sérvműtéttel összefüggésben lenne, hiszen előbb jelentkezett. A belein szűkület a leírtak alapján nem állt fenn. Hányingere okát vizsgálatok nélkül biztosan megmondani nem lehet, összefügghet migrénes panaszával is, állhat a háttérben feszültség, idegesség, de lehet a Zyllt ( clopidogrel) mellékhatása is. A gyógyszer szedése azonban a leírtak alapján indokolt . Amennyiben hányingere nem szűnik meg keresse fel háziorvosát vagy neurológusát.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. október 31., 03:08; Megválaszolva: 2019. november 03., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció