Hányinger sérvműtét előtt és után

Tisztelt Doktornő! Sérvműtétem volt 4 napja, ami egy kizáródott kis méretű kiújult sérv műtétje volt. A sürgősségi műtét a kizáródás után kb 4 órával volt, a sérvkaput zárták, a bél nem sérült, 2 nap múlva elhagyhattam a kórházat. A műtét előtti kb 2 hétben volt egy olyan jellegű hányingerem, ami néha eltűnt néha előjött, és az volt rá jellemző hogy csak ülő vagy álló helyzetben jelentkezett, fekvő helyzetben eltűnt. A problémám az, hogy ez a hányinger egy kicsit még mindig előjön, amikor ülök vagy állok. Olyan jellegű, hogy a nyakam oldalt feszít és a fejem fülek mögötti részen bizsereg. Fekvéskor elmúlik. Azt szeretném kérdezni hogy ez a műtött sérvvel van e kapcsolatban, valami szűkület van még a bélben, vagy más, ideggyógyászati eredetű? Migrén szerűségem is van, fejfájás rám tört 2 hete, akkor, utána hányinger is volt, a féloldali erős hasító fejfájás a hányás után megszűnt, de a hányinger, és a fejbizsergés még visszajön, amikor állok vagy ülök. Lefekvésre gyorsan, szinte azonnal elmúlik, fekve még nem éreztem. Ha felállok felülök sokszor újra előjön. Korábbi migrénes rohamok során kis agyi mikroinfarktus keletkezett, erre vérhígítót szedek. Hogy a hányinger és bizsergés sérvvel vagy aggyal, vagy vérkeringéssel vagy mással van e kapcsolatban azt nem tudom, és kérdezném. Köszönöm segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza hányinger témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján nem gondolom, hogy a hányingere a sérvműtéttel összefüggésben lenne, hiszen előbb jelentkezett. A belein szűkület a leírtak alapján nem állt fenn. Hányingere okát vizsgálatok nélkül biztosan megmondani nem lehet, összefügghet migrénes panaszával is, állhat a háttérben feszültség, idegesség, de lehet a Zyllt (clopidogrel) mellékhatása is. A gyógyszer szedése azonban a leírtak alapján indokolt . Amennyiben hányingere nem szűnik meg keresse fel háziorvosát vagy neurológusát.

Kérdés: 2019. október 31., 03:08; Megválaszolva: 2019. november 03., 12:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomor betegség idősen
Édesanyám 4 napja hányingerrel küszködik, enni semmit nem tud. Az utóbbi években sokat fogyott, jelenleg 35 kg. Megelőzően hangos gyomorműködése...
Rosszullét
Kedves doktor, azzal fordulnék ön (ök) höz, hogy; -a barátnőm gyakran rosszul érzi magát, hányingere van, illetve hány, szédül, ilyen rosszul lét...
Rendszeres rosszullét...
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsért fordulok Önhöz, ugyanis már majdnem három hónapja múlni nem akaró, rendszeres rosszullét kínoz. A rosszullétek...
Émelygés étkezés után
Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy étkezés után émelygést érzek meglehetősen sokáig kb. 1 és fél hete. Az elmúlt...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja, hogy nem dohányzom. Azóta szinte minden nap hányingerem van, szédülök. Eleinte csak reggelente, de már egy-két...