• Folyamatos aggodalom tovabbra is?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Koszonom az eddigi tanacsait. Sajnos vasarnap es tegnap is az ugyeletre kellett mennem, eros hasfajasom miatt. Ott neztek ujra verkepet mindket alkalommal (kicsit surubb volt a verem igy kaptam egy infuziot) de mind a 2 verkepem jo lett, a maj es a basnyalmirigy enzimekkel. Vasarnap vegeztek hasi ultrahangot, ahol a sigma bel falat enyhen vastagabbnak talaltak. Hasnyalmirigy farki reszet egy gazarnyek miatt nem lattak, a tobbi resze jol megitelheto es baj nelkuli volt. Szerdai hasi ultrahangomon lattak a farki reszt is, nem velemenyezett a radiologus semmi korosat. Az ugyeletvezeto foorvos megnyugtatott hogy ne feljek a hasnyalmirigy raktol, szerinte kizarhatjuk, a verkep, az uh alapjan ne aggodjak, inkabb dietazzak. O inkabb refluxra, maximum gyomorfekelyre gondolna, foleg hogy a gyomorszajamnal faj leginkabb es onnan sugarzik ki. Amitol most kezem labam remeg az az hogy ma reggel a viezeletemet sotetettben lattam, narancssargat mondanek ra. 2 perc mulva ismet mentem pisilni, es azota vagy 3x voltam de vegig normalis citromsarga volt. Nem vagyok besargulva, se a szemem se a borom. Utana nezve a sotete vizelet akkor sargasag jele ha a szem es a bor is sargul hozza. Igaz ez? Klion kapszulat irtak fdl nekem 2x2 szemet de olyan hanyingerem van tole hogy szeretnem abbahagyni. A sigmabel megvasatgodasa miatt irtak fel. Valamint 2x20 mg pantoprazolt. Doktor Ur szerint koze van ennek a hasnyalmirigyemhez vagy felejsen mar el vegre? Ez a sotet vizelet onmagaban jelezheti a rakot? El szeretnek menni hasi Ct re. Doktor ur mit javasol? Keressem fel a gasztroenterologusomat es kerjem meg hogy utaljon be ct re vagy ez ennel surgosebb es menjek maganrendelesre? Ismetelten koszonom valaszat.

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A CT nem sürgős, a vizelet színe pedig általában a hidratáltsági állapottól függ (ha több folyadékot fogyaszt, világosabb lesz). Az epefesték valóban csal akkor szinezi meg a vizeletet, ha jelentősen emelkedik a vérben a szintje (és elsőként a szem fehérje sárgul be).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 20., 07:39; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: