• Vízmérgezés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor, Érdeklődni szeretnék hogy sokat pakoltam otthon, utána úgy éreztem hogy kiszáradtam és sokat izzadtam, és 15 perc alatt megittam egy liter vizet. Most nagyon megijedtem hogy vízmérgezést kapok. Kérdezném hogy a tünetek a sok víz ivása után mennyivel jelentkezne? Válaszát köszönöm. Cs. L.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vízmérgezés témában

        Kedves Kérdező! Fizikai terhelést, izzadást követően a nyári melegben egy liter víz elfogyasztásával egészséges ember nem valószínű, hogy vízmérgezést kap, de javasolható, hogy ezt a mennyiséget ne hirtelen, néhány perc alatt fogyassza el. Vízmérgezés akkor jelentkezik, ha nagy mennyiségű folyadék fogyasztásakor a szervezet ionegyensúlya felbomlik , a szervezet nátrium szintje jelentősen csökken, illetve ha valamilyen betegségből kifolyólag a vizelet kiválasztás gátolt, továbbá a vízháztartást befolyásoló gyógyszerek egyidejű szedése esetén. Tanácsolnám, hogy , legközelebb nagyobb mennyiségű folyadék fogyasztása esetén az ásványi anyagokat is tartalmazó italokat, ásványvizet, részesítse előnyben. A heveny vízmérgezés tünetei a folyadék elfogyasztását követően néhány órán belül jelentkezhetnek.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 08., 19:40; Megválaszolva: 2019. július 09., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: