• Szorulás, nehéz székletürítés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr! Október óta fennálló kínzó székelési nehézségekkel kapcsolatban kérem a véleményét, tanácsát. Októberben jelentkezett először olyan erős szorulásom, hogy 2 órán át küszködtem, hogy sikerüljön a széklet és megszűnjön az égető fájdalom. Akkor elmentem proktológushoz, 2 5cm nagyságú fekély állapított meg, amit ecsetelővel kezeltem, a panasz nem szűnt meg 3 hónap után sem, akkor visszamentem, újabb vizsgálat, colonoszkópia, ami negatív lett, a széklet ürítés továbbra is fájdalmas, csak hashajtóval tudok üríteni, epsom sóval, mert akkor nem fáj annyira a nyomásra. Végbélrepedésre gyanakszom, mert mindig kiújul egy seb a végbelen. Mindent kipróbálok, biorezonancia, lézer-fény, ezüst kolloid ecsetelés, teafaolaj, körömvirág olaj, krém, sokat iszom vizet, rostot pótolom, de a panaszom ugyanolyan, mint októberben, nem gyógyul a seb és iszonyatosan fáj a székletürítés, percek alatt leizzadok, olyan, mintha nem tudna tágulni a végbél és utána is órákig fáj, mintha üvegszilánkon ülnék. Kétségbe vagyok esve, tanácstalan vagyok, a doktornő sem tud már mit javasolni. A szorulás lelki okaival tisztában vagyok, elég sokat aggódtam az utóbbi időben, de jó lenne fizikailag valahogyan kezelni is a tünetet. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a fissura ani témában

        Leírása alapján valóban egy krónikussá vált végbél-repedése (fissura ani) lehet. A fennállás ideje alapján jó eséllyel ez már sebészeti megoldást igényel (friss esetben a Rectogesic kenőcs használata tud segíteni).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 04., 12:57; Megválaszolva: 2019. június 04., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: