• Parkinzonizmus-genetikai teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! A közelmúltban elvégeztem egy genetikai tesztet (MyHeritage), amely etnikai becslést ad. A DNS-teszt nyers adatait lehetőségem volt letölteni, amit egy Genomapp nevű alkalmazásra feltöltöttem, ami öröklött genetikai betegségeket és azokra való hajlamot mutat. Az egyik marker az X-kromoszómához kapcsolódó rs397518480. Erre azt írja a program, hogy mivel ilyen SNP van jelen az X-kromoszómán, a következő betegségre van esélyem: "Parkinsonism with spasticity, X-linked" Intenciós tremor már 10-12 éves korom óta jelen van, írás vagy bármilyen finom mozgás közben. Ezért az eredmény láttán megijedtem, valóban lehetséges-e, hogy egy ilyen atípusos Parkinson-szindróma kialakuljon.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Genetikai teszt témában

        Kedves Kérdező ! Én az eredményt nem venném komolyan. Ez az önbeteljesítő jóslat szintjén van.többet ne foglalkozzon vele. Éljen a jelenben, félelem nélkül, egészségesen. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. május 08., 10:04; Megválaszolva: 2019. május 09., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: