Vastagbélrák vagy csak túlaggódom?

Tisztelt Doktor úr! 3.5 évvel ezelőtt nem múló hasmenés és hasfájás után mentem el gasztroenterológiára, ahol Dr. G. Kiss Gyula végbéltükrözést csinált, és felmaródásokat látott a végbelemben, 12 cm ig, fentebb épp nykh, és proctitis ulcerosát véleményezett. Pentasa végbélkúpot írt fel nekem, majd mondta, hogy menjek el később egy teljes vastagbéltükrözésre. 2 hónappal később meg is történt a teljes tükrözés, ahol nem találtak semmit már, teljes ép volt a nykh, csak a szövettan mutatta ki, hogy valóban colitis ulcerosám van. Panasz nélkül gyakorlatilag eltelt 3 év, nyár óta a bal oldalon alul viszont nyomó fájdalmat érzek, nyomásra enyhn érzékeny, de amikor az orvosok vizsgálják nem tapintanak semmit, és nem fájdalmas. Végbelem is fájt, azzal voltam proctológián, ott nem találtak semmit, aranyeret sem, urológiára küldtek, az is negatív. Végbélfájdalmam elmúlt, de a bal oldali fájdalom megmaradt. Székeltem 90% ban rendben van, néha van enyhe székrekedés, főleg amikor nem eszek elég gyümölcsöt. 3-4 hete volt egy elég erős görcsös hasmenésem 1 napig, és a hét elején volt egy hasfájásom, de a háziorvosom szerint ez a múltheti vírusom folytatása. Nagyon félek attól, hogy vastagbélrákom van. A főorvos úr megnyugtatott, hogy ahoz több idő kell, meg nem 30 éves kor, de nem tudom kiverni a fejemből, márciusban lesz a féléves kontrol, akkor megkérem, hogy végezzünk egy tükrözést a megnyugtatás miatt. Vérképen rendben van, étvágyam is, nem fogytam (sőt) . Hasi Uh nyáron volt, az rendben volt. Jelenleg is 1 g Pentasa kúpot használok. Több ismerősöm javasolta Doktor Urat, hogy segített már nekik itt, ezért mertem zavarni Önt. Kérem a leírtak alapján véleményezze aggályomat, és remélem megnyugtató válasszal tud szolgálni. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza colitis ulcerosa témában

Csak megerősíteni tudom a kollega véleményét, a korábbi vizsgálat, a panaszok és a körülmények sem utalnak rosszindulatú folyamatra. Természetesen a teljes megnyugvást az ismételt endoscopos vizsgálat tud majd biztosítani.

Kérdés: 2019. február 28., 18:53; Megválaszolva: 2019. március 01., 07:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom