• Reflux lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim 4 hónapja kezdődtek.Fogorvosnál voltam, rá 3 napra égett a nyelvem ez egyik oldalon.Ez 1 hónapig tartott.Közben 1 hétig keserű szájízem volt.Eötte sok fájdalomcsillapított szedtem. A nyelvem már nem ég, de a torkom utána elkezdett azon az oldalon viszketni és begyulladt.Fájni nem fáj, csak furcsa és zavaró.Kaptam 2 féle antibiotikumot.Fül orr gégésznél voltam, aki gégetükörel vizsgált, de csak száraz nyálkahártyát látott. A háziorvosom felírt pantoprazolt és cerucalt, mert hányingerem volt, és néha keserűt böfögtem fel.De a gyomrom nem ég.1 hónapig szedtem őket. Azóta mintha picit javult volna, de még mindig zavaró a nyelvem és a torkom.Ön szerint ez lehet reflux? Illetve mennyi ideig kellene szedni a gyógyszereket? Javulhat gyógyszer nélkül is?

        Dr. Plósz János válasza a torokviszketés témában

        Kevésbé valószínűnek tartanám a reflux lehetőségét a leírása alapján (miért pont a fogorvos után kezdődött? abszolút nem típusos panasz). Ha nyelőcsövön kívüli refluxnak tartjuk mégis, akkor 3 hónapos, dupla dózisú savcsökkentő terápia javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 12., 12:59; Megválaszolva: 2019. február 16., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: