• Vékony, szalagszerű széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr, Körülbelül 3 hónapja többféle ételintoleranciát állapítottak meg nálam, többek között tejfehérje, búza, kukorica és számos másik összetevő. A vizsgálat után elimináltam az ételeket az étrendemből. Hozzávetőlegesen néhány hónapja észrevettem, lapos, szalagszerű a székletem, azonban semmilyen más tünetet nem tapasztaltam. Mostanában (körülbelül egy hete) a széklet egyre nehezebben távozik. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ez az intolerancia következménye, továbbá ha igen, körülbelül mennyi idő múlva lesz normál állagú a széklet? Kell-e aggódnom emiatt, vagy ez ebben az esetben természetes? Kell-e esetleg daganatra gyanakodnom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a széklet eltérés témában

        A széklet megváltozását az étrend módosítása okozhatja, semmi gyanú nincs rosszindulatú betegségre. Mindenképp érdemes jelentősebb rostmennyiséget fogyasztani (fokozatosan emelkedő mennyiségben) sok folyadék és testmozgás mellett, erre rendeződni fog a széklet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. január 21., 11:28; Megválaszolva: 2019. január 21., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: