Colonoscopia lelet

Tisztelt Dr. Úr! 3 hónapja nem múló hasmenés (napi 3-5 alkalommal hígabb, formálatlan széklet) miatt vérvételre, hasi UH-ra, gyomortükrözésre és vastagbél tükrözésre küldtek. Vérvétel, UH, negatív lett, a gyomortükrözés során megállapították, hogy refluxom van, ami jelenleg semmilyen érezhető panaszt nem okoz. A vastagbél tükrözés eredménye az alábbi lett: "Az eszközt a terminális ileumba vezettük. A terminális ileumban a nyh. foltosan hyperaemiás, helyenként capillaris értágulat látható. Egyértelmű fekély, spontán vérzés nincs. Helyenként tapadó nyák. I-es jellel történt mintavétel. A coecum, colon ascendens, flexura hepatica, colon transversum, flexura lienalis, colon descendens nyálkahártyája ép, a lumen levegőbefúvásra jól feltágul, a haustratio mindvégig megtartott. A sigmabélben a nyh. foltosan decorolalt, innen II-es jellel történt mintavétel. A rectum kóros nélkül." Ön szerint mi lehet a bajom? A leletek alapján van esély rá, hogy rosszindulatú daganatról lehet szó? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza colonoscopia témában

Abszolút nem utal a leletben semmi rosszindulatú folyamatra, de még a lehetőségére sem. A sigmabélben leírt eltérés lehet fertőző gyomor-bélhurut, vagy akár ennek lezajlása utáni kép, mely a tüneteknek is megfelelhet.

Kérdés: 2018. november 30., 14:26; Megválaszolva: 2018. november 30., 17:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vastagbéltükrözés kérdés
Tisztelt Dr Úr. Korábban leveleztem önnel hasi panaszokkal, széklet változással kapcsolatban, amivel felkerestem a helyi sztk kirendeltséget is itt...
Mi lehet a baj? S. O. S
Üdvözlöm Doktór Úr! Ismét írok mert szükségem van a segitségére. Kértem idöpontot béltükrözésre ahogy Ön tanácsolta. De sajnos csak 2hét...
Colonoscopia
Tisztelt Doktor Úr! Január 4-n voltam vastagbél tükrözésen. " Colonoscopia. Az eszköz akadálytalanul vezethető a coecumba, a coecum, colon...
Kolonoszkópia után
Tisztelt Doktor úr! Vastagbél gyulladásom van egy hónapja, hétfőn voltam kolonoszkópiás vizsgálaton, egy polipot távolítottak el, és a...
Bbéltisztítás keserűsóval
Tisztelt Doktor úr! Béltükrözés előtt állok.Három évvel ezelőtt végeztek utoljára nálam ilyet, akkor Picoprepet kaptam hashajtóként, ami...