• Százalékban a Neutrophil értéke alacsony a lymphocita magas!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr Kérdésem az lenne hogy mennyire veszélyes ha neutrophil alacsony a lymphocita pedig magas? Az értékeim fehérvérsejt: 5.27, neutrophil gran. 2.04-38.7%, Lymphocita 2.53-48%, Monocyta 0.54-10.2! Mennyire ijedhetek meg hisz az a baj hogy a határon dolgozok mint sugárkezelő (kamionok átvilágítása) ami azt jelenti hogy elég közel vagyok a dózishoz, de elméletileg nem veszélyes (bár én ezt kétlem) A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel László

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Mivel a fehérvérsejtszám a normális tartományban van, így a limfocita emelkedésnek nincs különösebb jelentősége. Viszont a monocyta szám kifejezetten magas. Ennek hátterében sok esetben valamilyen korábbi fertőzés állhat. A labor vizsgálatok során a laborautomatával talált eltéréseket szemellenőrzéssel, azaz mikroszkóp alatt is kontrollálni szokták, mivel az automata laborgépnél előfordulhat, hogy a nagyobb limfocitákat monocitáknak értékeli. Aggodalomra nincsen oka, javasolnám, hogy 1 hónap múlva csináltasson kontroll vizsgálatot.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Itt kérdezhet

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. augusztus 31., 12:03; Megválaszolva: 2018. szeptember 04., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        4 éve mélyvénás trombózisom volt, ami párosult kétoldali tüdőembóliával. 2x10 percig teljes kerngési sokk,amiböl sikeresen felépúltem.Viszont állandó lábfájdalom és hátfájdalom kiséri az életemet. Próbáltam munkát vállalni,de egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés