Százalékban a Neutrophil értéke alacsony a lymphocita magas!

Tisztelt Doktornő/Doktorúr Kérdésem az lenne hogy mennyire veszélyes ha neutrophil alacsony a lymphocita pedig magas? Az értékeim fehérvérsejt: 5.27, neutrophil gran. 2.04-38.7%, Lymphocita 2.53-48%, Monocyta 0.54-10.2! Mennyire ijedhetek meg hisz az a baj hogy a határon dolgozok mint sugárkezelő (kamionok átvilágítása) ami azt jelenti hogy elég közel vagyok a dózishoz, de elméletileg nem veszélyes (bár én ezt kétlem) A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza vérkép témában

Kedves Kérdező!

Mivel a fehérvérsejtszám a normális tartományban van, így a limfocita emelkedésnek nincs különösebb jelentősége. Viszont a monocyta szám kifejezetten magas. Ennek hátterében sok esetben valamilyen korábbi fertőzés állhat. A labor vizsgálatok során a laborautomatával talált eltéréseket szemellenőrzéssel, azaz mikroszkóp alatt is kontrollálni szokták, mivel az automata laborgépnél előfordulhat, hogy a nagyobb limfocitákat monocitáknak értékeli.

Aggodalomra nincsen oka, javasolnám, hogy 1 hónap múlva csináltasson kontroll vizsgálatot.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2018. augusztus 31., 12:03; Megválaszolva: 2018. szeptember 04., 20:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas molocita szám?
Szép napot kívánok! A napokban volt nagylaborom és hormonszint mérésem! Minden rendben láttam csak 2 értél tér el! Monocita: 10,1 Neutrofil...
Lym% referencia érték alacsony
Tisztelt Dr nő. A Lymphocyta %aránya nálam mindig alacsony 13.50%. Neu ill Neu% aránya emelkedettebb nem vészes. Krónikus kullancs csípésre kapok most...
Vérkép
Tisztelt Dr. Vérképpel kapcsoltaban szeretném feltenni kérdésemet.Teljesen tökéletes a vérképem, egy eltérésem van. Bazofil granulocita % 1,60 a...
Általános laboratóriumi vélemény!
Tisztelt Doktornő! Érdekelne hogy, kell-e aggodnom az miatt mert mind a ketto verkepemben ez a harom ertek magasabb. Semmi mas elteres nincs. 23 éves...
labor erdeklodes
Jo napot! 3 havonta csináltatok magamnak laborban verkepet, arrol érdeklődnék, hogy nekem az eozin 10.7, neutrofil 42, bazofil 1.1 az értékem. Nekem...