• Százalékban a Neutrophil értéke alacsony a lymphocita magas!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr Kérdésem az lenne hogy mennyire veszélyes ha neutrophil alacsony a lymphocita pedig magas? Az értékeim fehérvérsejt: 5.27, neutrophil gran. 2.04-38.7%, Lymphocita 2.53-48%, Monocyta 0.54-10.2! Mennyire ijedhetek meg hisz az a baj hogy a határon dolgozok mint sugárkezelő (kamionok átvilágítása) ami azt jelenti hogy elég közel vagyok a dózishoz, de elméletileg nem veszélyes (bár én ezt kétlem) A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel László

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Mivel a fehérvérsejtszám a normális tartományban van, így a limfocita emelkedésnek nincs különösebb jelentősége. Viszont a monocyta szám kifejezetten magas. Ennek hátterében sok esetben valamilyen korábbi fertőzés állhat. A labor vizsgálatok során a laborautomatával talált eltéréseket szemellenőrzéssel, azaz mikroszkóp alatt is kontrollálni szokták, mivel az automata laborgépnél előfordulhat, hogy a nagyobb limfocitákat monocitáknak értékeli. Aggodalomra nincsen oka, javasolnám, hogy 1 hónap múlva csináltasson kontroll vizsgálatot.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Itt kérdezhet

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. augusztus 31., 12:03; Megválaszolva: 2018. szeptember 04., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktorúr! 25 éves férfi vagyok, inkább sovány testalkatú, nem dohányzó. Panaszaim nagyjából 2.5 hete kezdődtek. 4-5 napon át úgy indult a reggelem/reggelünk a barátaimmal, hogy éhgyomorra meginttunk 3-3 cent pálinkát. Én órákig...
        Június 3-án a fiam kórházba került hasnyálmirigy gyulladással , azóta az állapota nem javult 4 napja lázas és az egész teste vizesedik. Sebészetre küldték hogy leszívják ezt a folyadékot de a sebész orvos közölte hogy jobb ha várunk...
        Tisztelt doktor úr! 2 éve volt gyomortükrözésem kellemetlen lehelet miatt. Ekkor megállapították, hogy a gyomorszájam jól zár, refluxom ebből adódóan nincs. A rossz lehelet azóta is tart, voltam már béltükrözésen is, ami szintén negatív...
        Kedves Webbeteg! Nagy szükségem lenne a segítségükre, tanácstalanságom miatt. Bár furcsa lesz, amit leírok, mégis köszönöm, ha komolyan veszik. A tavalyi évben volt egy sajnálatos végbéltáji műtétem, amit követően nehézzé vált a...
        Tisztelt Doktornő! Lakásfelújítás során egy öntöttvas radiátor tömítőgyűrüjét flexxel vágtam el. Miután átvágtam, gyanús lett számomra a tömítésen a sok apró kis rost. Rövid utána olvasás után ijedtségem még nagyobb lett,...
        Mi lehet a baj?mindkét kézfej és lábfej valamint jobb szemhéjduzzanat oedemas felpuffadás.okozhat e solu medrol im adása pár nap után ilyen tünetet
        Tisztelt Doktor!Visszatérő panaszaimmal kapcsolatban szeretném a véleményét kérni.Fiatal gyermek koromtól jellemzően ideges eredetű gyomor-bél panasazaim vannak.Szorongó,izgulós típus vagyok,ezért már 23évesen gyomorpanaszaimra gyógyszert...
        Üdvözlöm! Szorongással küzdök, januárban alakult ki, Rexetint szedek 20 mg-ot 3 hónapja, kicsit javult már de rettegek a mentális betegségektől, mint pl: pszichózis, skizofrénia. Félek, hogy nekem is valami ilyesmim lesz ettől az állapottól....
        Kedves Doktornő, Nemrég diagnosztizált Chron beteg vagyok. A bal lábam sokszor, néha hirtelen, csak úgy minden ok nélkül megfájdul, és utána már csak sántítva tudok tovább közlekedni. Egyre erősebb a fájdalom, és előfordul hogy már...
        4 éve mélyvénás trombózisom volt, ami párosult kétoldali tüdőembóliával. 2x10 percig teljes kerngési sokk,amiböl sikeresen felépúltem.Viszont állandó lábfájdalom és hátfájdalom kiséri az életemet. Próbáltam munkát vállalni,de egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés