Műanyag párolgása káros-e a gyerek egészségére?

Kedves szakertő! 2 hónapja rendeltünk 3 éves kusfiunknak egy ágyat. Az ágy felmatricázott, ragasztott faroslemezből van és még mindig büdös műanyagszerű szaga van. Ha csukva vannak a nyílászárók elég jól lehet érezni a szagát.Hallottam, olvastam arról, hogy ezeknek az anyagoknak egészségkárosító hatása lehet.? Mennyire kell ettől aggódni, esetleg eladni az ágyat? Lehet ezeknek a párolgó anyagoknak a koncentrációját valahogy mérnii? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gyulai Nóra válasza műanyag témában

Kedves Anyuka!

Az ilyen "új műanyag" szagokat szinte lehetetlen analizálni, olyan sokféle kémiai összetételük lehetséges. Egészségügyi szempontból nem valószínű, hogy van káros hatása, mert különösen a gyerekeknek szánt áruk forgalomba hozatalánál ezt nagyon erősen ellenőrzik. Mivel a gyermeknek nincs panasza, tünete, szerintem nem kell aggódia emiatt, a kellemetlen szagot amig jó idő van, próbálják kiszellőztetni, üdvözlettel

Kérdés: 2018. augusztus 27., 10:01; Megválaszolva: 2018. szeptember 03., 10:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina