Mi a teendő nyelési nehézségek, hányás esetén?

Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most ott tartok, hogy enni alig tudok, nagyon keveset eszem, és azt is "böfögések" közepette. Majd ez ma már, - ha nem is minden ivásnál -, de kb felénél is jelentkezik. Éjszaka csak akkor tudok elaludni, ha teljesen kihánytam a gyomortartalmát, ami, mivel délután eszem utoljára, ilyen nyákszerű valami. Orvosnál voltam kb. 1 hónapja (magán) ahol a gyomortükrözést javasolták, ami teljesen negatív lett. (helicob. sincs) hasi ultrahang, vér, vizelet, széklet negatív. (1 hónapja) De fogytam kb. 12-15- kg-t, ami nem baj, de.... és a tünetek erősödnek. A gastroe. magánorvos szerint további teendőm nincs. Ez ügyben kérném tanácsát, mert ez az evés, böfögés, éjszakai hányás - sztem nem normális. Véleményét előre is köszönöm. Tisztelettel: Bné Károsi Klára

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza achalasia témában

Mindenképp érdemes lenne legalább egy nyeletéses röntgenvizsgálatot elvégeztetni, mert a panaszok alapján felmerül nyelőcső motilitászavar, achalasia fennállásának jelentősége.

Kérdés: 2018. augusztus 06., 18:51 ;Megválaszolva: 2018. augusztus 08., 10:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
A múltkor írtam önnek és a választ...
TB ellátás lehetősége
Szegycsont körüli fájdalom
Esti zavararodottság, demencia
Anyukámnak egy ideje az a téveszméje van, hogy minden este miután lefeküdt az ágyba, újból fel akar öltözni és haza akarna menni. Szakorvosnál nem...
Derékfájás
Jó estét! Biztonságőri munkát végzek, és volt időszak amikor 8 és 10 órán keresztül csak álltam és sétáltam. Szerintem ez miatt alakult ki...