Vastagbél tükrözés

Tisztelt Doktor Úr! Rektoszkópos vizsgálatom volt először ahol proctitisz ulceroza volt a diagnózisom, majd vastagbéltükrözésre küldtek. Vastagbél tükrözés leletem a következö: A rectum nykh hyperaaemiás erosiók borítják 15 cm ig, a colon nykh az acdendensig ép itt erosiok láthatók a coecumig. A dg Collitis ulcerosa. A kérdésem az lenne, hogy ez pancolitis vagy sem, mivel a neten azt olvastam hogy ez a betegseg folytonos, vagy csak proctitis ulcerosa? Alkoholproplémám okozhatja ezt a betegseget? Az eroziót ami nem a rectumban volt más betegség okozhatja? Válaszait előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza colitis ulcerosa témában

Típusosan tényleg a végbélnyílástól induló gyulladás lenne a colitis ulcerosa, de látunk átfedő képeket a Crohn-betegséggel, összefoglalóan IBD-nek, krónikus gyulladásos betegségnek nevezve. Az, hogy melyik típusnak felel meg leginkább, az majd a lefolyás során dől el. Az alkoholprobléma nem játszik szerepet ebben a kórképben.

Kérdés: 2018. június 26., 09:09; Megválaszolva: 2018. június 26., 11:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium