Petefészek ciszta mennyire befojásolja a teherbeesést?

Üdvözlöm! 2016- ban volt egy petefészek ciszta műtétem ahol csak a cisztát távolitották el (5-6 cm) . Most ismét van egy 6 cm-es. Nem szeretném megműtetni magam (habár azt javasolták) . Nőgyógyásztól kaptam egy új fogamzásgátlót (symicia) amitől evileg zsugorodnia kellene a cisztámnak. Az első levél felénél tartok és pecsételő vérzésem van, illetve gyenge mentsruáció. Az lenne a kérdésem, Hogy ez mit jelent rossz a gyógyszer? Illetve egy két éven belül szeretnék gyermeket a műtét illetve a ciszták mennyire befojásolják illetve mennyivel nehezebb teherbe esni egy ilyen műtét után? a válaszát előre is köszönöm!

Dr. Tekse István válasza ciszta témában

Kedves Kérdező!

A barnázást a fogamzásgátló okozza, ez az első pár hónapban előfordulhat, ártalmatlan mellékhatás. Ha a ciszta megmarad, nem fog sajnos műtét nélkül eltűnni. Megfelelő műtéti technika mellett nem fog csökkenni a későbbi teherbeesési esély.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. március 04., 16:08; Megválaszolva: 2018. március 05., 14:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
lehet gyerekem?
Kedves Doktor ÚR! A férjemmel szeretnénk babát, 2015 juniusában cisztát találtak az egyik petefészkemen, gyógyszeres kezeléssel felszivódott...
máj elváltozás
Kedves Doktor Úr! Több mint két hónapja tartó jobb bordaív alatti panaszaim vannak, melynek kapcsán hasi CT vizsgálatra küldtek. A CT vizsgálat...
vérzés problémák
Tisztelt Doktor ÚR! röviden szeretném leírni a problémám... juniusban óvszer kiszakadás miatt esemény utáni tablettát kellett bevennem..majd 3...
Mire számíthatók?
Jó Napot Dr.úr! Ma voltam orvosnál, mivel 19 napot késik a menstruációm. a következő leletet kaptam: Jelenleg az uterus ürterében graviditas nem...
petefészek cysta, kezelése
Tisztelt Dr Úr. Szeretném meg tudni, hogy ultrahang vizsgálaton kapott eredmény, milyen módszerrel lehet kezeltetni, változó korban vagyok....