• Bulímia hatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 16 éve bulímiás vagyok. Az elmúlt években sokat javítottam a helyzeten, és fokozatosan csökkentem a rohamokat. Az nem kérdés, hogy mennyit ártok ezzel magamnak. Azt szeretném megtudni viszont, hogy ezzel nő/nőtt a gyomor rák illetve a vastagbélrák esélye? Előre is köszönöm válaszát. G.N.

        Dr. Plósz János válasza a bulimia témában

        Emiatt nem kell nyugtalankodnia, a bulimia okozhat gyomor-bélrendszeri szövődményeket, de ezek az erőltetett hányás okozta sérülések, ionzavarok, hiánytünetek lehetnek. A rosszindulatú folyamatok kialakulásának rizikóját a betegség nem befolyásolja.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. január 16., 01:51; Megválaszolva: 2017. január 16., 07:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: